Drapsmistenkt marokkaner skal ha bånd til terrorgruppe

Mannen som er pågrepet for dobbeltdrapet på de to skandinaviske kvinnene, har bånd til en terrorgruppe, opplyser marokkansk påtalemyndighet.

Området hvor de to kvinnene ble funnet drept. (marrakechalaan.com via AP / NTB / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Nyhetsbyrået AP siterer onsdag kveld en uttalelse fra påtalemyndigheten i Rabats kontor, som ikke navngir den aktuelle terrorgruppa.

Tre andre menn som er mistenkt for drapene på norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24), er fortsatt på frifot, opplyser en kilde i Marokkos sikkerhetsapparat.

Statlig marokkansk fjernsyn melder samtidig at myndighetene nå behandler drapene som en terrorhandling. Lokale medier rapporterer at de mistenkte angivelig har bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS, men det er ikke bekreftet av myndighetene.

De to kvinnene ble funnet brutalt drept nær byen Imlil i Atlasfjellene mandag. Den ene av de fire mistenkte ble pågrepet i Marrakech tirsdag.

VG var det første norske mediet som meldte om den antatte terrortilknytningen. Det er ventet at marokkansk politi vil gå ut med mer offisiell informasjon om dette senere onsdag kveld, skriver avisa.

– Radikal islam kan ikke utelukkes. Det er på grunn av profilen til personen som er pågrepet, samt de tre mennene som er ettersøkt, sier en ikke navngitt kilde til det franske nyhetsbyrået AFP.

Publisert:

Marokko-drapene

  1. Maren Uelands mor vil møte mødrene til datterens drapsmenn

  2. Ankesaken etter drapet av Maren Ueland fortsetter onsdag

  3. De drapsdømte i Marokko anker

  4. Kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte kommer

  5. Drapene i Marokko: De etterlatte lever godt med at avgjørelsen lar vente på seg

  6. Dom vil trolig falle i Marokko-rettssaken i dag

  1. Marokko-drapene