Kinesisk by innstiller hundrevis av fly etter ett mistenkt koronatilfelle

Den kinesiske byen Guangzhou har innstilt hundrevis av fly og starter massetesting av 5,6 millioner mennesker etter kun ett mistenkt koronatilfelle.

Beijing har stengt av hele nabolag der det er påvist smittetilfeller de siste dagene.
  • NTB-AFP-AP
Publisert: Publisert:
Myndighetene i Shanghai sier de vil starte nye runder med koronatester i løpet av de neste dagene for å avgjøre hvilke nabolag som får tillatelse til begrenset bevegelsesfrihet.
Det er massetesting av innbyggere i flere kinesiske byer. Her fra Beijing.
iconDenne artikkelen er 408 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Kina står ovenfor landets verste koronautbrudd siden toppen av den første smittebølgen i 2020. Byer blir nedstengt og flyginger kansellert som følge av dette.

Samtidig har kinesiske myndigheter lempet noe på restriksjonene i Shanghai, som har vært helt nedstengt i flere uker. Onsdag fikk over 4 millioner av byens rundt 25 millioner innbyggere lov til å gå utendørs. I forrige uke fikk ialt 12 millioner lov til å gå ut av egen bolig, ifølge lokale helsemyndigheter.

Under landets «null-covid»-strategi har Kina brukt nedstengninger, massetesting og reisebegrensninger hyppig for å stanse videre smitte. Strategien ser ikke ut til å fungere like effektivt nå ettersom det er den svært smittsomme Omikron-varianten som herjer.

Det østlige Shanghai har registrert dusinvis av daglige koronarelaterte dødsfall, og hovedstaden Beijing har stengt av hele nabolag der det er påvist smittetilfeller de siste dagene.

Torsdag ble det registrert 11.367 nye smittede i hele Kina, over 10.000 av disse ble registrert i Shanghai. Det er et lavt tall sammenlignet med andre store land, men likevel nok til at myndighetene har slått full alarm.

Lokale myndigheter i flere kinesiske byer varsler mer massetesting av innbyggerne fremover. Enkelte steder har det også kommet påbud om å holde seg i eget nabolag og ikke reise til andre deler av byen.

Myndighetene i Beijing har også lagt ned forbud mot større sosiale samlinger, deriblant bryllup. Teatre er stengt, og det er gitt ordre om stans i boligoppussing og enkelte byggeprosjekter.

Publisert: