Færre ulovlige grensekryssinger inn til EU i februar

I februar ble det registrert rundt 6.200 ulovlige grensekryssinger langs migrasjonsrutene inn til EU. Det er 42 prosent færre enn i januar.

Flyktning- og migrasjonsruten over det østlige Middelhavet er fortsatt den vanligste veien for dem som forsøker å krysse EUs yttergrense ulovlig, viser tall fra Frontex. Foto: Foto: Michael Varaklas / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hittil i år har rundt 16.900 personer ankommet EU på ulovlig vis, viser tall fra unionens felles grensekontrollorgan Frontex. Det er en økning på 27 prosent fra samme periode i fjor.

Det er fortsatt ruten øst i Middelhavet som står for den største andelen av trafikken. Tett oppunder 7.000 flyktninger og migranter kom denne veien i årets to første måneder, en økning på 16 prosent.

Balkanruten er den nest viktigste veien inn til EU med snaut 3.800 ankomster. Sammenlignet med januar og februar i fjor, er det langt over dobbelt så mange som har kommet langs denne ruten i år, nærmere bestemt 132 prosent flere.

I det sentrale Middelhavet var det en kraftig nedgang i februar til 450 kryssinger. I fjor kom det bare 60 personer denne veien, 95 prosent færre enn året før. Hittil i år er tallet rundt 2.200. I fjor var tallet bare en brøkdel av dette, rundt 260, men dette tallet var altså betydelig lavere enn i 2017.

Lenger vest er antall registrerte kryssinger fra Nord-Afrika mot Spania mer enn halvert hittil i år og ligger etter to måneder på drøyt 2.300.

Les også

  1. Her er 20.000 stuet sammen. Nå er de første tilfellene av koronasmitte oppdaget

  2. Europa står foran ny flyktningkrise - her leser du hvorfor

Publisert:
  1. Flyktningkrisen i Europa

Mest lest akkurat nå

  1. Gabriel og Mikael ble bare ett og syv år. Faren nektet å la historien slutte der

  2. I livet er hun vant til å bestemme. Når Carina skal leke, vil hun bli domi­nert

  3. Økt smitte på Gosen skole, 80 personer må i karantene

  4. FHI har aldri sett noen lignende: En overraskende effekt av om­fattende smitte­vern­tiltak

  5. Riksmekleren om streikefare: – Betydelig avstand mellom partene

  6. Korona ga milliard­gevinst i Rogaland – nå tjener Helgø Meny «endelig» penger