Tolv døde i jordskjelv i Kina

Et kraftig jordskjelv sørvest i Kina har kostet tolv mennesker livet og skadd 134. Flere tusen innbyggere er evakuert fra ødelagte bygninger.

Publisert: Publisert:

Medisinsk personell i arbeid etter jordskjelvet i Sichuan mandag kveld. Flere personer omkom og over ble 100 skadd under rystelsene. Foto: Wan Min/Xinhua/ AP/ NTB scanpix

  • NTB

Skjelvet skjedde i utkanten av byen Yibin i Sichuan-provinsen sørvest i Kina mandag kveld. Det ble målt til en styrke på 6 og førte til store skader på bygninger i flere byer. Et hotell i Changning skal ha kollapset og mange veier er i distriktet er ødelagt.

Lokale myndigheter har opplyst at det foreløpig er registrert tolv døde og 134 skadd i jordskjelvet. Over 4.000 innbyggere ble evakuert fra området ettersom mange bygninger er ødelagt eller står i fare for å kollapse.

Jordskjelvets episenter var 16 kilometer under jordoverflaten, og skjelvet ble også registrert av amerikanske US Geological Survey. De målte en styrke på 5,8. En serie etterskjelv ble registrert etter det første og kraftigste.

Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua melder at myndighetene har sendt brannmannskaper og redningspersonell til berørte områder. Videre er det stilt 5.000 telt, 2.000 feltsenger og 20.000 pledd til disposisjon for de jordskjelvrammede.

Sichuan rammes ofte av jordskjelv. Et skjelv med styrke 7,9 i mai 2008 krevde 90.000 menneskeliv.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Gjestfriheten overfor bobilturister varierer, men et sted skiller seg ut som klart best

  2. Dagen før dette bildet ble tatt, fikk Anne Marit og Terje dødsdommen

  3. Kafé i Sirdal legger ned driften

  4. Sykepleierleder reagerer på feil bruk: – Mange spiser og drikker med munnbindet på haken

  5. «Donald Trump nekter å bli med i en eksklusiv klubb som vil ha ham som medlem»

  6. Vil beholde 110 km/t i Rogfast: - Kan ikke spare oss til fant

  1. Jordskjelv
  2. Kina