Tolv døde i jordskjelv i Kina

Et kraftig jordskjelv sørvest i Kina har kostet tolv mennesker livet og skadd 134. Flere tusen innbyggere er evakuert fra ødelagte bygninger.

Medisinsk personell i arbeid etter jordskjelvet i Sichuan mandag kveld. Flere personer omkom og over ble 100 skadd under rystelsene. Foto: Wan Min/Xinhua/ AP/ NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Skjelvet skjedde i utkanten av byen Yibin i Sichuan-provinsen sørvest i Kina mandag kveld. Det ble målt til en styrke på 6 og førte til store skader på bygninger i flere byer. Et hotell i Changning skal ha kollapset og mange veier er i distriktet er ødelagt.

Lokale myndigheter har opplyst at det foreløpig er registrert tolv døde og 134 skadd i jordskjelvet. Over 4.000 innbyggere ble evakuert fra området ettersom mange bygninger er ødelagt eller står i fare for å kollapse.

Jordskjelvets episenter var 16 kilometer under jordoverflaten, og skjelvet ble også registrert av amerikanske US Geological Survey. De målte en styrke på 5,8. En serie etterskjelv ble registrert etter det første og kraftigste.

Kinas statlige nyhetsbyrå Xinhua melder at myndighetene har sendt brannmannskaper og redningspersonell til berørte områder. Videre er det stilt 5.000 telt, 2.000 feltsenger og 20.000 pledd til disposisjon for de jordskjelvrammede.

Sichuan rammes ofte av jordskjelv. Et skjelv med styrke 7,9 i mai 2008 krevde 90.000 menneskeliv.

Publisert:
  1. Jordskjelv
  2. Kina

Mest lest akkurat nå

  1. Viking FK har beklaget til Berntsen – styre­lederen vurderer å trekke seg

  2. Coop møter Coop i ny bydel som kan få flere innbyggere enn hele Bjerkreim eller Hjelmeland

  3. Kommune­overlegen i Sirdal bekymret for julen: – Utenkelig at vi ikke får smitte

  4. Fisker frastjålet hummer til 20.000 kroner: - Aldri opplevd før

  5. Verdensmesteren bor i en ombygget container. Tett på naturen for 500.000 kroner

  6. Enebolig på Eiganes solgt 2 millioner over pris­antydning: – Helt ekstremt