Skogbranninferno i California: Tusenvis evakueres

Nesten 40 skogbranner raser nå i California. Et grått røykteppe ligger over San Francisco, og tusenvis av mennesker i regionen har fått ordre om å evakuere.

Bill Nichols, 84, gjør det han kan for å hindre flammene i å nå huset sitt i Vacaville i delstaten California.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:
Flammene slikker siden av en brannbil i Napa-regionen nord for San Francisco. Flere titalls branner har brutt ut etter dagevis med stekende varme.
Hester står fast i en innhegning mens flammene nærmer seg. Det er erklært unntakstilstand i California som følge av de hissige skogbrannene.
Brannmannskap gjør sitt ytterste for å bekjempe brannene fra lufta, men den sorte tykke røyken gjør arbeidet vanskelig. Her slippes flammesikre kjemikalier i Napa-regionen.
En bil unnslipper veggen av ild og røyk som tårner i bakgrunnen. Hjem og bygninger har alt gått tapt. Nå har tusenvis fått ordre om å evakuere flere steder i regionen rundt San Francisco.
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Gjennom hele California sliter vi med bemanningen på grunn av brannene, sier talsperson for brannvesenet i delstaten, Will Powers.

Delstatens organ for skogforvaltning og skogbrannbeskyttelse opplyser at brannene er ekstreme og en utfordring å håndtere for brannmannskapene. Flere titalls branner herjer nå i området rundt San Francisco Bay Area og ellers i delstaten.

Blant annet er byen Vacaville og området utenfor Palo Alto hardt rammet, samt regionene Napa, Sonoma, Monterey, San Mateo og Santa Cruz.

Det brenner også langs nordkysten og i de sørlige delene av California.

Guvernør Gavin Newsom erklærte tirsdag unntakstilstand i hele California, som har vært rammet av hetebølger de siste ukene. Mange av brannene er forårsaket av lynnedslag og sprer seg hurtig gjennom det tørre kuperte landskapet.

Publisert:
  1. California
  2. Brann
  3. Skog

Mest lest akkurat nå

  1. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

  2. Korvetten AS begjært konkurs

  3. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

  4. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

  5. Politiet rykket ut til slåsskamp på Klepp

  6. Russisk gass fyrer opp Tyskland