Boris Johnson har utpekt en helt ny regjering

Storbritannias statsminister Boris Johnson har erstattet regjeringen med nye medlemmer, samme dag som det er ventet at han trekker seg.

  • NTB
Publisert: Publisert:

De nye ministerne blir torsdag ettermiddag presentert på løpende bånd av statsministerens offisielle Twitter-konto.

Greg Clark utnevnt som boligminister-erstatter etter Michael Gove, mens Kit Malthause blir stabssjef ved Boris Johnsons kontor.

James Cleverley blir den tredje utdanningsministeren på få dager. Han erstatter Michelle Donelan, som ga seg torsdag etter to dager i stillingen. Hun erstattet Nadhim Zahawi, som er finansminister etter at Rishi Sunak ga seg.

Shailesh Vara er ny Nord-Irland-minister, mens Robert Buckland er ny minister for Wales. I tillegg er Andrew Stephenson utnevnt som minister uten portefølje, altså leder han ikke noe departement ennå.

Britiske medier har varslet at Johnson kommer til å trekke seg som Tory-leder torsdag, men at han ønsker å forbli i jobben som statsminister fram til en ny partileder skal velges i oktober.

De siste dagene har 59 politikere i og rundt Johnsons regjeringsapparat trukket seg fra sine stillinger, inkludert fem statsråder. I tillegg har boligminister Michael Gove fått sparken.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Trafikk­ulykke på Kverne­land – motor­sykkel involvert

  2. Her har engelske lorder og konge­paret kommet for å fiske laks. Nå skal Lakse­slottet selges

  3. Hyttesalget har møtt veggen: – Veldig dødt

  4. Valinor med kjempe­over­skudd – pent ut­bytte til «vind­kraft­kongen»

  5. Navnet frigitt etter dødsulykke på Karmøy

  6. Flyttet fra moderne funkishus til gammel gård: – Jeg vil bare være her hele tiden