Nord-Korea har avfyrt ballistiske kortdistanseraketter

Det japanske forsvarsdepartementet sier at Nord-Korea sannsynligvis har avfyrt ballistiske raketter. Senere ble oppskytingen bekreftet fra Sør-Korea.

Nord-Korea avfyrte to ballistiske kortdistanseraketter tidlig lørdag.
  • NTB-AP-AFP
Publisert: Publisert:
Det japanske forsvarsdepartementet sier at Nord-Korea har avfyrt kortdistanseraketter. Her deltar det amerikanske hangarskipet Ronald Reagan i en øvelse med Sør-Korea.

Nord-Korea avfyrte to ballistiske kortdistanseraketter tidlig lørdag, sa militæret i landet.

Dette er den fjerde oppskytingen denne uka. De skjer samtidig som Sør-Korea, Japan og USA har intensivert sine felles militærøvelser for å motarbeide Nord-Korea.

-Alvorlig provokasjon

– De gjentatte rakettoppskytingene fra Nord-Korea er en alvorlig provokasjon, som undergraver fred og sikkerhet på den koreanske halvøya og i det internasjonale samfunnet, sa Sør-Koreas stabssjefer i en fellesuttalelse.

Japans viseforsvarsminister Toshiro Ino kalte oppskytingene helt forkastelige. Han sa at de fire rundene med rakettprøver av Nord-Korea på en uke, er uten sidestykke.

Fløy 400 kilometer

Ifølge sørkoreanske og japanske anslag fløy rakettene mellom 350 og 400 kilometer i en høyde på 30 til 50 kilometer, før de landet i farvannet mellom den koreanske halvøya og Japan.

Ino sa at rakettene holdt en uregelmessig bane. De fem andre kortdistanserakettene som ble avfyrt av Nord-Korea ved tre anledninger denne uka, viste også lignende lave baner.

Storstilte øvelser

De tre landene holdt en anti-ubåtøvelse fredag, den første på fem år, bare dager etter at amerikansk og sørkoreansk marine gjennomførte storstilte øvelser i farvannet utenfor halvøya.

Onsdag testet Nord-Korea to kortdistanseraketter, ifølge det sørkoreanske forsvaret. USAs visepresident Kamala Harris besøkte Sør-Korea torsdag.

Prøveoppskytingen er den siste i en lang rekke dette året og skjer etter advarsler fra både sørkoreansk og amerikansk hold om at Nord-Korea vil gjennomføre en ny atomprøve.

Publisert: