Trump: Hamza bin Laden er død

Hamza bin Laden, al-Qaida-leder Osama bin Ladens sønn, er død, sier USAs president Donald Trump.

Publisert: Publisert:

Et bilde hentet fra en video CIA har gitt ut, viser det som skal være Hamza bin Laden, Osama bin Ladens sønn. Han er drept i en amerikansk militæroperasjons langs grensen mellom Pakistan og Afghanistan, ifølge Det hvite hus. Foto: CIA / AP / NTB scanpix

 • NTB

Trump kommer med opplysningen i en offisiell uttalelse fra Det hvite hus.

Nyhetsmeldinger om dødsfallet begynte å sirkulere i begynnelsen av august, med anonyme amerikanske tjenestemenn som kilde. USAs forsvarsminister Mark Esper bekreftet i slutten av august dødsfallet overfor Fox News.

Ifølge uttalelsen fra Washington ble bin Laden drept i en antiterroroperasjon langs grensen mellom Afghanistan og Pakistan.

Hamza bin Laden antas å ha blitt født på slutten av 1980-tallet, og han fikk etter hvert en rolle i farens ytterliggående, væpnede islamist-nettverk – al-Qaida.

Organisasjonen sto bak angrepene i USA 11. september 2001. Angrepene kostet nesten 3.000 mennesker livet og regnes som verdenshistoriens dødeligste terroraksjon.

Da Osama bin Laden ble drept av amerikanske spesialstyrker i Pakistan i 2011, ble det funnet brev som tydet på at han så for seg Hamza som en framtidig leder.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. 16-åringen stupte med hendene over hodet

 2. – Flyet har vore fantastisk å flyga

 3. Gutt (16) omkom i ulykke hjemme

 4. Ordføreren vil lage sjau

 5. Ferske Nav-tall: – Den gode utviklingen i arbeidsmarkedet i Rogaland fortsetter

 6. – Vi ønsker ikke at politikerne våre er en del av en lønnsadel

 1. Trump
 2. Terror
 3. Afghanistan
 4. USA
 5. Terrorangrepet i USA 9/11