Krisehjelpen ankommer Libanon

Flere land bidrar med medisinsk hjelp, feltsykehus, redningseksperter og hunder når det første av krisehjelp når Libanon etter katastrofen i Beirut.

Krisehjelp til Libanon blir lastet om bord et militært fraktefly på Roissy-flyplassen nord for Paris. Den første krisehjelpen har begynt å ankomme Libanon.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Et lastefly på rullebanen i Teheran. Flere land fra Midtøsten og en rekke europeiske land har sendt krisehjelp til katastroferammede Libanon.
Redningsarbeidere fra det franske sivilforsvaret går om bord i et fly.
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Den massive eksplosjonen i byens havneområde har ført til enorme ødeleggelser. Minst 113 mistet livet, og mange er savnet.

Flere av landene i regionen var tidlig ute. Qatar har allerede fått på plass flere feltsykehus for å lette byrden på det libanesiske helsevesenet, som allerede er hardt belastet av koronapandemien. Også Kuwait har sendt medisinsk hjelp.

Algerie har lovet å sende fire lastefly og et skip med humanitær hjelp, medisinsk personell, brannmannskaper, forsyninger og byggematerialer.

Fra Europa

Også flere europeiske land hjelper til. Frankrike sender tre militærfly, som i tillegg til en mobil helsestasjon og flere tonn med medisinsk utstyr og sanitærartikler også frakter søk- og redningseksperter.

Tyskland sender flere titalls søk- og redningseksperter for å lete etter overlevende som kan være fanget i ruinene. Om lag 50 ansatte ved landets sivilforsvarsorganisasjon THW er sendt ut, sammen med letehunder og 15 tonn utstyr.

Norge gir penger og utstyr

En rekke andre europeiske land, blant dem Kypros, Nederland, Tsjekkia og Polen, bidrar også med assistanse på flere vis, fra letehunder, via leger og brannmannskaper og til redningseksperter.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) opplyste onsdag at Norges bidrag beløper seg til 25 millioner kroner. 40 tonn medisinsk utstyr skal sendes til Libanon.

Publisert:
  1. Libanon
  2. Beirut

Mest lest akkurat nå

  1. Alvorlig ATV-ulykke mellom Ålgård og Kverneland

  2. Dette sier advokater om Inger-Tone sin sak

  3. Legevikar skal ha vaksinert folk på parkerings­plass og tatt med seg brukte vaksine­glass hjem

  4. Mette må beskytte seg mot vind, og dusjing er som piske­slag: – Smerter styrer livet mitt

  5. Trond Giske innlagt på sykehus

  6. Kommunestyret bekymret for knapphet på strøm