Fireåring på sykehusgulv skaper empatitrøbbel for Johnson

Boris Johnson kritiseres fordi han snudde seg bort fra et bilde av en syk fireåring som lå på et sykehusgulv i England med jakker over seg for å holde varmen.

Boris Johnson kom ikke heldig ut av det da han ikke ville se på et bilde av en fire år gammel gutt som lå på gulvet mens han ventet på legevakten i Leeds.
 • NTB-AP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Begge de store partiene kommer med valgløfter om store summer til det offentlige helsevesenet NHS. Labour trekker fram den influensasyke gutten på sykehuset i Leeds trekkes fram som et bilde på hvor dårlig det står til. Men statsminister Boris Johnsons klønete reaksjon og tilsynelatende mangel på empati skaper vel så store bølger.

Johnson snur seg bort når ITVs reporter Joe Pike viser ham et bilde av fire år gamle Jack

– Du nekter å se på bildet. Du har tatt telefonen min og lagt den i lommen, sier Pike til statsministeren, som deretter fisker fram telefonen igjen.

– Det er et fryktelig, fryktelig bilde, og jeg beklager selvfølgelig overfor familier og alle som har hatt fryktelige erfaringer med NHS, innrømmer Johnson.

En video av hendelsen hadde over en million visninger på nett.

Labours helsepolitiske talsmann, Jonathan Ashworth, sier toryenes helsekutt har skapt forholdene som gjorde at fireåringen lå på gulvet mens han ventet. At statsministeren ikke engang ville se på bildet er ifølge Ashworth «et nytt lavmål for Boris Johnson. Det er tydelig at han ikke bryr seg»

Publisert:
 1. Brexit
 2. Britisk politikk
 3. Boris Johnson
 4. England

Mest lest akkurat nå

 1. Ikke perfekt, men a-ha føles veldig godt

 2. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 3. Borgli blir sirkusdirektør

 4. Det blei ikkje litt stort, det bildet av Erling Braut Haaland?

 5. Politioverbetjentene har nettopp pensjonert seg som 57-åringer. Nå har de satt seg et drøyt mål

 6. Fritidseiendom solgt langt over an­tydning: – Vokser ikke på trær