Bloomberg trekker seg fra Demokratenes nominasjonskamp og omfavner Biden

Milliardæren Mike Bloomberg gir opp forsøket på å bli Demokratenes presidentkandidat. Han gir nå sin støtte til Joe Biden.

New Yorks tidligere ordfører Mike Bloomberg vant ikke nominasjonsvalgene i noen av de 14 delstatene tirsdag, og onsdag ble det klart at han gir opp kampen om å bli presidentkandidat.
  • NTB-AP-DPA
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Bloomberg har brukt over 5 milliarder kroner av sin egen formue på en storstilt reklamekampanje for å overbevise velgerne om at han er rett mann til å slå president Donald Trump.

Den tidligere ordføreren i New York stilte først til nominasjonsvalg supertirsdag, men gikk på et sviende nederlag i 14 delstater.

Det var kun i territoriet Amerikansk Samoa han stakk av med seieren, og i de øvrige nominasjonsvalgene ble det bare enkelte tredjeplasser.

I de delstatene han satset sterkest på, ble han grundig slått av Joe Biden, deriblant i Virginia. Både Bloomberg (78) og Biden (77) tilhører den moderate fløyen i Demokratene, og analyser av valgresultatene viser at mange usikre velgere til slutt gikk for Biden.

Økt støtte til Biden

Biden stakk av med seieren i ni delstater tirsdag, mens venstresidens Bernie Sanders (78) vant i fire delstater, inkludert California. Elizabeth Warren vant ingen delstater og ligger langt bak de to mennene i kampen om å bli opposisjonens kandidat i presidentvalget i november.

Dagen før nominasjonsvalgene i 14 delstater fikk Biden et solid løft da også kandidatene Pete Buttigieg og Amy Klobuchar kastet inn håndkleet og stilte seg bak Bidens kandidatur.

Vil slå Trump

Bloomberg mener Biden har best sjanse til å slå Trump.

– For tre måneder siden gikk jeg inn i racet om å bli president for å bekjempe Donald Trump. I dag forlater jeg racet av samme grunn – for å slå Donald Trump, fordi det er klart for meg at om jeg fortsetter, så blir det vanskeligere å oppnå det målet, sier Bloomberg i en uttalelse onsdag.

Mediemogulen tilhører Demokratenes høyrefløy i økonomiske spørsmål og har et sterkt klimaengasjement. Han grunnla selskapet Bloomberg og er god for over 50 milliarder dollar. 78-åringen er blitt kritisert for å forsøke å kjøpe nominasjonen ved at han har brukt sin egen formue på en massiv reklamekampanje på TV og sosiale medier uten å være med i de fire første nominasjonsvalgene.

Publisert: