Dronning Elizabeth øker inntektene 

Storbritannias Dronning Elizabeth får en inntektssøkning på over 60 millioner kroner i 2019. Oppussing av Buckingham Palace er noe av bakgrunnen. 

Dronning Elizabeth får mer å rutte med de neste årene. Foto: John Walton/PA via AP/NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Dronningens apanasje, som skal dekke utgifter til lønn til ansatte, offisielle reiser og vedlikehold av eiendommene økes med 8 prosent, ifølge BBC.

Apanasjen regnes ut basert på avkastningen fra kongehusets offentlige eiendommer. Dronningens fortjeneste fra eiendommene utbetales for to år av gangen.

Etter økningen vil dronningens inntekt tilsvare over 880 millioner kroner, ifølge Evening Standard. Noe av bakgrunnen til at det bevilges mer penger, er for å kunne betale for oppussingsarbeid på ærverdige Buckingham Palace i London.

Utbetalingene til dronningen tilsvarte i 2016 om lag 65 pence per innbygger i Storbritannia per år. Det tilsvarer i overkant av sju norske kroner.

Dronningens finansielle rådgiver Alan Reid, med den offisielle tittelen The Keeper of the Privy Purse, sier det tilsvarer prisen på et frimerke.

– Vurdert ut fra hva dronningen gjør og representerer for landet, så mener jeg det er god valuta for pengene, sier Reid.

Publisert:
  1. Dronning Elizabeth

Mest lest akkurat nå

  1. Stort amerikansk band bruker Kjerag som hovedmotiv på nytt album

  2. FHI: Andre vaksinedose kan fremskyndes med to uker

  3. Dette skjer i OL torsdag: Stappfullt av norske høydepunkt

  4. – Tar du ansvaret om jeg dør, spurte den russiske stjernen dommeren. Nå blir det endringer

  5. Kveldens tredje motorsykkel av veien på regnglatte veier

  6. Hva er forskjellene på Pfizer og Moderna-vaksine? Og hva vet vi om kryssvaksinering?