– Vi bare løp og løp

Jan Morten Haukefær (37) og stedatteren Eirin (14) fra Stord var til stede på Ariana Grande-konserten da det eksploderte.

  • Marianne Nilsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Minst 22 mennesker er drept og over 50 er skadet, blant dem flere barn, i en eksplosjon på en konsert med popstjernen Ariana Grande på Manchester Arena i England mandag kveld.

– Konserten var akkurat ferdig da vi hørte to eksplosjoner. Først trodde vi det var en del av konserten, men da vi så folk begynne å grine og løpe, løp vi for livet, sier Jan Morten Haukefær til Bergens Tidende.

PÅ KONSERT: Jan Morten Haukefær (37) og stedatteren Eirin (14) fra Stord var Ariana Grande-konserten da det smalt. Dette bildet ble tatt midt under konserten. – Det er helt uvirkelig, sier Haukefær.

– Det er helt forferdelig

Haukefær fra Stord var på konserten sammen med stedatteren Eirin (14). Hun hadde fått turen og Ariana Grande-konserten i gave.

– Det er helt forferdelig. Da vi kom ut, løp vi forbi små jenter som sto og gråt. Det var jenter i 10–15 års alderen og foreldre som var på konserten. Vi så oss ikke tilbake. Vi bare løp og løp i flere kilometer, sier Haukefær.

Haukefær forteller at de hadde plass på motsatt side av der det smalt. Nesten helt fremme ved scenen.

– Hun hadde akkurat sunget ekstranummeret «Dangerous Woman», så kom lyset på og så smalt det. Vi var heldige.

Vil hjem

Haukefær og stedatteren kom seg tilbake til hotellet, og prøver nå å finne ut hvordan de kan komme seg raskest mulig hjem.

– Vi er i sjokk, men har det bra etter forholdene. Det er så uvirkelig og det er vanskelig å ta det inn over oss, sier han.

– Vi skulle egentlig ta toget til London i dag, men alt er stengt. Nå vil vi bare hjem så fort som mulig.

Publisert: