Taliban fordømmer USAs droneangrep mot IS-ledere

To høyt plasserte IS-medlemmer er drept i et amerikansk droneangrep i Afghanistan, opplyser Pentagon lørdag. Taliban fordømmer angrepet.

Det første gjengjeldelsesangrepet er gjennomført etter at president Joe Biden lovte å finne og forfølge dem som sto bak terrorangrepet ved flyplassen i Kabul.
 • NTB-AP-AFP
Publisert: Publisert:

Til tross for at Taliban og den regionale IS-avleggeren er svorne fiender, er Afghanistans nye makthavere lite fornøyd med den amerikanske aksjonen.

– Amerikanerne burde ha informert oss før de gjennomførte angrepet. Det var et klart angrep mot afghansk territorium. To mennesker ble drept, og to kvinner og et barn ble såret i angrepet, sier Talibans talsperson Zabihullah Mujahid til Reuters.

Angrepet, som fant sted i Nangarhar-provinsen mot grensen til Pakistan, er et første gjengjeldelsesangrep etter terrorangrepet midt i folkemengden ved flyplassen i Kabul torsdag.

Pentagon opplyste først at én mann som var involvert i planlegging av angrep på amerikanske styrker, var drept. På en pressekonferanse lørdag kom imidlertid Pentagon-talsmann Hank Taylor med nye opplysninger og sa at to «høyt profilerte» IS-medlemmer hadde mistet livet i angrepet.

De amerikanske kildene sier at ingen sivile mistet livet i aksjonen.

Over 180 mistet livet i terrorangrepet i folkemengden utenfor flyplassen torsdag, blant dem 13 amerikanske soldater. President Joe Biden lovet i en TV-tale fra Det hvite hus å finne og forfølge dem som sto bak selvmordsangrepet.

Publisert:
 1. Afghanistan
 2. Pentagon
 3. Kabul
 4. IS
 5. Joe Biden

Mest lest akkurat nå

 1. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

 2. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

 3. 20.000 hus­stander i Roga­land uten skik­kelig inter­nett: Magne surfer på en usta­bil kobber­linje

 4. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

 5. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant

 6. Staten kan ikke betale for alt