Taliban fordømmer USAs droneangrep mot IS-ledere

To høyt plasserte IS-medlemmer er drept i et amerikansk droneangrep i Afghanistan, opplyser Pentagon lørdag. Taliban fordømmer angrepet.

Det første gjengjeldelsesangrepet er gjennomført etter at president Joe Biden lovte å finne og forfølge dem som sto bak terrorangrepet ved flyplassen i Kabul.
 • NTB-AP-AFP
Publisert: Publisert:

Til tross for at Taliban og den regionale IS-avleggeren er svorne fiender, er Afghanistans nye makthavere lite fornøyd med den amerikanske aksjonen.

– Amerikanerne burde ha informert oss før de gjennomførte angrepet. Det var et klart angrep mot afghansk territorium. To mennesker ble drept, og to kvinner og et barn ble såret i angrepet, sier Talibans talsperson Zabihullah Mujahid til Reuters.

Angrepet, som fant sted i Nangarhar-provinsen mot grensen til Pakistan, er et første gjengjeldelsesangrep etter terrorangrepet midt i folkemengden ved flyplassen i Kabul torsdag.

Pentagon opplyste først at én mann som var involvert i planlegging av angrep på amerikanske styrker, var drept. På en pressekonferanse lørdag kom imidlertid Pentagon-talsmann Hank Taylor med nye opplysninger og sa at to «høyt profilerte» IS-medlemmer hadde mistet livet i angrepet.

De amerikanske kildene sier at ingen sivile mistet livet i aksjonen.

Over 180 mistet livet i terrorangrepet i folkemengden utenfor flyplassen torsdag, blant dem 13 amerikanske soldater. President Joe Biden lovet i en TV-tale fra Det hvite hus å finne og forfølge dem som sto bak selvmordsangrepet.

Publisert:
 1. Afghanistan
 2. Pentagon
 3. Kabul
 4. IS
 5. Joe Biden

Mest lest akkurat nå

 1. Flere unge kan ikke lenger bruke en vanlig datamaskin: – Holder ikke med et kurs

 2. Bendi fra Sandnes skal til Bocuse d'Or: – Når jeg først har sagt at jeg skal gjøre noe, gjør jeg det

 3. Før var strømprisene lavest i Sør-Norge. Så skjedde det noe

 4. Ryfast: Stenges to ganger i døgnet i 10 dager

 5. Disse har søkt på jobben som kultursjef i Stavanger

 6. Marerittkveld for Haaland og Dortmund: Største tap i Champions League