Tidligere CIA-agent vil kjøpe Twitter og blokkere Trump

Tidligere CIA-agent Valerie Plame Wilson har startet kronerulling for å kjøpe Twitter-aksjer og hindre USAs president Donald Trump i å bruke mediet.

President Trump er en aktiv Twitter-bruker. Foto: J. David Ake / AP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Det er på tide å stoppe ham. Fra å oppmuntre høyreekstremister til å promotere vold mot journalister, er twittermeldingene hans ødeleggende for landet og setter folk i fare. Men å true med atomkrig mot Nord-Korea tar ting til et helt nytt og farlig nivå, skriver Valerie Plame Wilson på gofundme.com.

Søksmål

Den tidligere hemmelige agentens plan er enkel: Hun vil samle inn en milliard dollar og kjøpe en stor nok andel i Twitter til å kunne presse det sosiale mediet til å blokkere presidenten.

– Det er en liten pris å betale for å fjerne Trumps mest virkningsfulle megafon og hindre en atomkrig, skriver Wilson. Onsdag hadde hun samlet inn 6.000 dollar, med bidrag på opptil 100 dollar fra enkeltpersoner.

I juli gikk en gruppe på sju personer som er blitt blokkert av Trump på Twitter, til søksmål. De mener de holdt utenfor det offentlige rom når presidenten blokkerer dem.

Valerie Plame Wilson er lei av presidentens bruk av Twitter og mener det han gjør er farlig. Foto: Jonathan Short / AP / NTB scanpix

Aktiv president

Trump er svært aktiv på Twitter og har over 36 millioner følgere på sin private konto og 20 millioner på den offisielle kontoen til USAs president. Trump selv foretrekker å bruke den førstnevnte og har ofte blitt kritisert for å fjerne twittermeldinger etter at han har postet dem, stort sett på grunn av skrivefeil. Hans strengeste kritikere har ved flere anledninger understreket at ifølge amerikansk lov må alle offentlige uttalelser fra presidenten arkiveres for dokumentasjon.

Den tidligere CIA-agenten Valerie Plame Wilson ble kjent for omverdenen da hennes identitet ble lekket og offentliggjort i 2003 mens George W. Bush satt i Det hvite hus. Ingen ble dømt for lekkasjen, men stabssjefen til visepresident Dick Cheney, Scooter Libby, ble dømt for mened og for å ha løyet til etterforskerne.

Les også

 1. Trump ville sparke generalen som skal vinne den umulige krigen

 2. Trump forsvarte Charlottesville-uttalelser

 3. Leiesoldat med eget flyvåpen og svært gode kontakter i Det hvite hus

Publisert:
 1. Twitter
 2. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. Mandag åpnes Vågen for trafikk igjen: – Det er en katastrofe for bransjen og sentrum

 2. Rekordmange sendes ut av landet: – Trodde jeg kom inn uten problemer

 3. Dette skjer i OL mandag 2. august

 4. – Det er uverdig for norsk politisk debatt at Frp skal måtte ta avstand frå nazistar

 5. Derfor bør du tenke deg om to ganger før du hopper i sjøen like etter at det har regnet

 6. Mørk takker superstjernen for åpenheten: – Vi er ikke roboter