Kripos: Alt tyder på at drapsvideoen fra Marokko er ekte

Videoen som knyttes til dobbeltdrapet i Marokko, er etter all sannsynlighet ekte. Også dansk politi mener begge videoene som har sirkulert, er autentiske.

Steinbua i Atlasfjellene der teltet til Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen sto. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • uvakt@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Kripos opplyste fredag at det fortsatt gjenstår en del arbeid med å vurdere videoen som angivelig viser handlinger knyttet til drapene.

– Vi mener likevel å ha grunnlag for å si at det så langt ikke er noe konkret som tyder på at videoen ikke er ekte, opplyser Kripos.

Danmark bekrefter

Når det gjelder den andre videoen, som viser fire menn som sverger troskap til IS foran et flagg, har Kripos nå fått bekreftet fra myndighetene i Marokko at de pågrepne i saken er de samme som figurerer på dette opptaket.

Videoen skal være tatt opp i forrige uke, før drapene. Verken Norge eller Danmark synes å bli nevnt i opptaket, og heller ikke noe spesifikt om hvilken handling mennene skulle utføre.

Fredag ettermiddag opplyste det danske Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste at de arbeider ut fra at begge de to videoene er ekte, melder danske medier.

Gjenstår avhør

Kripos har fått en rekke tips fra personer med informasjon om drapssaken. Mange har meldt inn at de har sett videoen, men det er også personer med informasjon om selve reisen som har meldt seg.

Politiet følger opp informasjonen, blant annet med avhør. De ønsker fortsatt informasjon, særlig om selve reisen og oppholdet til de to kvinnene i Marokko.

– Vi har ikke fått noen anmodning om bistand fra Marokko. Vi jobber fortsatt her hjemme, og det gjenstår både avhør og videre arbeid med informasjon som kommer inn til oss, sier kommunikasjonsrådgiver Axel Due.

Publisert:
  1. Marokko
  2. Kripos

Mest lest akkurat nå

  1. Mandag åpnes Vågen for trafikk igjen: – Det er en katastrofe for bransjen og sentrum

  2. Rekordmange sendes ut av landet: – Trodde jeg kom inn uten problemer

  3. – Det er uverdig for norsk politisk debatt at Frp skal måtte ta avstand frå nazistar

  4. Dette skjer i OL mandag 2. august

  5. Beruset elsparke­syklist skadd i Vågen

  6. Derfor bør du tenke deg om to ganger før du hopper i sjøen like etter at det har regnet