Avis: May vil utsette brexitavstemning

Statsminister Theresa May ønsker å utsette neste ukes planlagte brexitavstemning i Parlamentet til slutten av februar, ifølge The Telegraph.

Publisert: Publisert:

Statsminister Theresa May reiser torsdag til Brussel for å forhandle om en ny utmeldingsavtale med EU. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Statsminister Theresa May klarer ikke å forhandle fram en endret utmeldingsavtale med EU i tide til neste ukes planlagte avstemning i Parlamentet og ønsker derfor å utsette avstemningen fram siste uken av februar, skriver avisen.

Julian Smith i Det konservative partiet skal i et regjeringsmøte ha signalisert at avstemningen blir utsatt. Avisen får bekreftet av en minister i regjeringen at en avstemning neste uke vil være for tidlig.

– Vi er ikke der ennå med forhandlingene. Fra EUs perspektiv har det ikke engang startet. Theresa May har ikke dratt til Brussel ennå, sier ministeren.

Avstemningen er nå planlagt til uke ni, noe som betyr at bekymringen for at Storbritannia melder seg ut av EU uten avtale øker, skriver The Telegraph. Storbritannia skal nemlig forlate EU 29. mars, to år etter at landet formelt varslet om utmeldelsen.

Torsdag reiser May til Brussel for nye brexitsamtaler med EU. Målet er å reforhandle utmeldingsavtalen hun forhandlet fram i fjor – men som Underhuset har avvist.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 17 busskur knust mellom Sandnes og Vaulen

  2. 12 nordmenn ble nektet innreise i Spania – måtte snu med samme fly

  3. Meteorologene varsler sommer-comeback

  4. Nå vil Frp-Simonsen bli ny oljedirektør

  5. Derfor var det rett at de norske støttemarkeringene fikk gå sin gang

  6. Aftenbladets spillerbørs: Innbytteren scoret to og var best

  1. Brexit