Corbyn mener russisk mafia kan ha stått bak nervegiftangrepet

LONDON: Labour-leder Jeremy Corbyn mener det kan ha vært «mafialignende grupper» i Russland bak nervegift-angrepet mot eksspion Sergej Skripal og datteren Julia.

Labour-leder Jeremy Corbyn mener det er feil å skylde på den russiske stat for nervegiftangrepet.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Man kan ikke utelukke at en tilknytning til russiske mafialignende grupper kan ha gjort det mulig å fotfeste i Storbritannia, skriver Corbyn i en kronikk i fredagens utgave av The Guardian.

– Å skynde seg framover fortere enn politiet får samlet inn bevis, i en opphetet parlamentarisk atmosfære, er verken i vår nasjons sikkerhets eller i vårt rettsvesens interesse, skriver Labour-lederen.

Corbyn advarer om at man ved å anklage den russiske stat som ansvarlig for angrepet, kan bidra til å skape mer konflikt. Han skriver også at han er «ingen støttespiller av Putin-regimet», men at «det ikke betyr at vi bør kaste oss ut i en ny kald krig med eskalerende militærutgifter, stedfortrederkriger rundt omkring i verden og en McCarthy-lignende intoleranse for andre meninger».

Corbyns venstrevridde synspunkter har tidligere blitt møtt med kritikk selv innad i eget parti, noe som har resultert i at Labour-medlemmer i Underhuset har stilt seg på den konservative regjeringens side i stedet.

Fram til fredag morgen hadde 33 Labour-representanter skrevet under på en erklæring i Parlamentet der Russland «utvetydig» får skylden for angrepet.

Les også

 1. LES OGSÅ: Theresa May utviser 23 russiske diplomater

 2. LES OGSÅ: Retter søkelyset mot flere dødsfall etter nervegiftangrep

 3. LES OGSÅ: May mener Russland sto bak forgiftning av eksspion

 4. LES OGSÅ: Russisk eksspion ble utsatt for nervegift

Publisert:
 1. Russland
 2. Storbritannia

Mest lest akkurat nå

 1. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt

 2. Ny utrolig rekord for Haaland

 3. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død

 4. Sandnes-elever har suksess med visittkort

 5. Tung avskjed for Bryne-trenerne mot tabelljumboen

 6. - Det lover veldig godt inn mot ny sesong