Norske soldater bisto afghanske sikkerhetsstyrker under IS-angrep 

Norske soldater stasjonert i Kabul bisto mandag morgen afghanske sikkerhetsstyrker da en treningsleir i byen ble angrepet av IS.  

Publisert: Publisert:

Afghanske sikkerhetsstyrker avbildet idet de ankommer treningsleiren som var under angrep mandag formiddag. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Operasjonen er avsluttet. Nordmennene er tilbake i sin leir og ingen nordmenn ble skadd under angrepet, sier kommunikasjonssjef Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) til VG i 14-tiden mandag.

I 10-tiden, lokal tid, kom de første meldingene om at en treningsleir i Kabul var under angrep. Angriperne skal ha vært iført politiuniformer da de innledet angrepet mot leiren, som drives i regi av landets etterretningstjeneste og ligger i bydelen Afshar vest i hovedstaden.

To drept, og to såret

Angriperne tok seg inn i en tom bygning der de forskanset seg og skjøt. Der havnet angripere i kamp med sikkerhetsstyrker, som måtte få forsterkninger. Bygningen og resten av treningssenteret ble deretter omringet. Det ble hørt eksplosjoner og skudd fra både tunge og lette våpen, opplyser innenriksdepartementets talsmann Najib Danish.

– Angrepet er avsluttet. To angripere ble drept og bare to politifolk ble såret, sa Kabul-politiets talsmann Basir Mujahid om lag fem timer etter at de første meldingene om angrepet dukket opp.

Han opplyste at ingen sivile ble drept eller såret i angrepet.

Moen i FOH vil ikke si noe til VG om hvor mange norske soldater som bisto de afghanske styrkene, og heller ikke om de norske styrkene deltok aktivt i striden.

– Slo til mot etterretningssenter

Et par timer etter at de første meldingene om angrepet var blitt kjent, påtok IS seg ansvaret.

– To IS-angripere slo til mot den afghanske etterretningens senter i Kabul, heter det i en melding utsendt via IS-talerøret Amaq.

Den afghanske hovedstaden har tidligere vært åsted for en rekke terrorangrep fra militante islamister. I midten av november ble 14 personer drept i et selvmordsangrep som IS tok på seg ansvaret for.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  2. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

  3. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  4. Leteaksjon etter mann (63)

  5. Sjekk alle tiltakene: Innfører forbud mot skjenking av alkohol etter midnatt

  6. Nattklubbene i Stavanger og Sandnes får åpne klokken 20

  1. Kabul
  2. Terror