13 omkom i helikopterulykke i Mexico

Et militærhelikopter med politikertopper som skulle se på skadene fra jordskjelvet i Mexico, styrtet inn i en folkemengde. 13 mennesker på bakken omkom.

Publisert: Publisert:

Et militærhelikopter styrtet inn i en folkemengde i Santiago Jamiltepec i Mexico fredag. 13 mennesker omkom, blant dem tre barn. Foto: Luis Alberto Cruz Hernandez / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Et militærhelikopter styrtet inn i en folkemengde i Santiago Jamiltepec i Mexico fredag. 13 mennesker omkom, blant dem tre barn. Her holder en soldat vakt ved ulykkesstedet lørdag. Foto: Luis Alberto Cruz Hernandez / AP / NTB scanpix

Innenriksminister Alfonso Navarrete Prida og delstatsguvernør Alejandro Murat var blant dem som var om bord i helikopteret. De var på vei til Oaxaca sørvest i landet for å bevitne ødeleggelsene etter jordskjelvet som rammet landet fredag.

Alle i helikopteret slapp fra ulykken uten alvorlige skader. Men på bakken omkom fem kvinner, fire menn og tre barn da militærhelikopteret styrtet inn i dem i den lille byen Jamiltepec. Ytterligere én person døde siden på sykehus, mens 15 ble skadd.

Ofrene tilbrakte natten utendørs etter jordskjelvet i frykt for at husene deres skulle rase sammen, ifølge en kilde i delstatsmyndighetene. Ingen personer omkom i selve skjelvet, som rystet Mexico med en styrke på 7,2. Rundt 50 boliger ble ødelagt i Jamiltepec, i tillegg til byens rådhus og kirke, ifølge innenriksdepartementet.

Forsvarsdepartementet opplyser at piloten gjorde en feil i forsøket på å lande helikopteret, av typen Blackhawk, i åpent lende i byen.

De som omkom, ventet ifølge departementet på helikopteret med ministrene. Både Navarrete, som ble innenriksminister for under en måned siden, og forsvarsdepartementet sier de beklager at menneskeliv gikk tapt i ulykken.

Både Oaxaca og Mexico by sliter fortsatt med gjenoppbyggingen etter jordskjelvet som førte til omfattende materielle skader i september. Da mistet 369 personer livet i et skjelv som ble målt til en styrke på 7,1.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Her sveiper bussen borti bygningen midt i Stavanger sentrum: – Vi blir jo litt redde

  2. Seks nye smitte­tilfeller i Stavanger fredag

  3. Blind vold: Mann stukket i halsen ved Maxi kjøpesenter

  4. En ekte helt havnet midt i innspillingen av ny katastrofefilm på Orre

  5. Pasient tiltalt for draps­forsøk på lege

  6. Bekymret Solberg varsler nasjonale innstramminger