Ny kjempedemonstrasjon i Barcelona

Hundretusenvis av katalanere demonstrerte lørdag i Barcelona. De protesterte mot fengselsstraffene mot ni politikere som arbeidet for løsrivelse fra Spania.

Flere hundre tusen demonstrerte til støtte for katalansk uavhengighet i Barcelona lørdag. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Opprørspoliti har tatt oppstilling i Barcelona, og det meldes at en gruppe maskerte demonstranter kaster stein og flasker. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Politiet i byen sier at 350.000 deltok i demonstrasjonene i byen. De var organisert av grupper som ønsker uavhengighet for regionen, blant dem ANC.

– Vi kan ikke godta at de har blitt dømt til straffer på mellom 9 og 13 års fengsel for å forsvare katalanernes rett til selvbestemmelse, sier gruppas president Elisenda Paluzie.

Etter at demonstrasjonen gikk fredelig for seg tidligere på dagen, blir det lørdag kveld meldt om sammenstøt mellom politi og en gruppe demonstranter utenfor hovedkvarteret til det nasjonale politiet. Maskerte personer kaster flasker og stein mot opprørspoliti i full utrustning, og politifolkene har tatt i bruk batonger. Så langt er det ikke meldt om skadde.

Befolkningen i regionen er splittet, en stor del av innbyggerne ønsker også at Catalonia skal forbli en del av Spania. Ifølge BBC er det varslet en stor motdemonstrasjon søndag.

Ved flere tilfeller tidligere har demonstrasjonene i Catalonia utartet. Rasende demonstranter har satt fyr på biler og søppelkasser og kastet bensinbomber. Flere steder har blitt åsted for voldelige sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter, og politiet har tatt i bruk tåregass og gummikuler. Flere hundre er blitt skadd, både demonstranter og medlemmer av sikkerhetsstyrkene.

Publisert:
  1. Barcelona
  2. Catalonia
  3. Spania

Mest lest akkurat nå

  1. Familien Thorstvedt ler av «sønn av Siv»-begrep: – Det der er helt sykt

  2. Tirsdag: 47 smittede og minst 920 i karantene ved skoler og barnehager i Stavanger

  3. Kvinne (18) til syke­hus etter ulykke i Sola

  4. 3 nye smitte­tilfeller i Eiger­sund

  5. Hva skjer med smitte­tallene i Stavanger? Smitte­vern­over­legen forklarer

  6. 60-tallshjem forvandlet til moderne hus: – Jeg bestemte meg med én gang – dette var huset for meg