Demonstranter har startet protesten på flyplassen i Hongkong

Hongkongs myndigheter forsøker å berolige tilreisende etter at flere land har utstedt reiseråd om demonstrasjonene i byen som startet fredag.

– Ingen opprørere, bare tyranni, ropte demonstrantene på flyplassen i Hongkong da de fredag ettermiddag lokal tid rullet i gang demonstrasjonen de har planlagt skal pågå i tre dager. Foto: Vincent Thian, AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Ingen opprørere, bare tyranni, ropte demonstrantene på flyplassen i Hongkong da de fredag ettermiddag lokal tid rullet i gang demonstrasjonen de har planlagt skal pågå i tre dager.

Aktivisten har satt seg i flyplassens avgangshall og viser fram plakater på engelsk og kinesisk som fordømmer politivold.

– Redd Hongkong fra tyranni og politivold, heter det på en av plakatene.

Det har vært protester nærmest daglig i Hongkong mot myndighetene og innblanding fra Beijing siden begynnelsen av juni.

Begrenset tilgang

Ifølge Reuters vil flyplassmyndighetene kun la personer med reisedokumenter få komme inn på flyplassen de neste tre dagene, i et forsøk på å begrense tilstrømming av demonstranter.

Etter de siste dagenes reiseråd til folk som skal til Hongkong, har det kommet en epost fra en ikke navngitt talsperson for myndighetene i Hongkong, der det forsikres at regjeringen og reiselivsnæringen gjør sitt for å minimere komplikasjonene for besøkende til byen.

Utfordringer

Det legges ikke skjul på at det har vært utfordringer med veisperringer og konfrontasjoner mellom politi og demonstranter i Hongkong, men ifølge eposten har det kun påført begrensede områder ulemper.

Torsdag opplyste myndighetene at det i juli ankom 26 prosent færre turister til Hongkong sammenlignet med juli i fjor, og den negative tendensen fortsetter i august.

Handelsminister Edward Yau Tang-wah sier 22 land og regioner, inkludert USA har utstedt reiseråd og advarsler om Hongkong i det siste.

Publisert:
  1. Hongkong
  2. Flyplass

Mest lest akkurat nå

  1. Kommunen ber deg om én ting når du møter vaksinering

  2. 14-åring frastjålet klesplagg på togstasjon - fire mindreårige er mistenkt

  3. Ett år etter stupeulykken skal Konrad (17) opereres i Thailand. Drømmen er å gå igjen

  4. Hva hvis vaksinen din kommer midt i sommerferien? Dette bør du tenke på.

  5. Sandnes-treneren med stikk: - Viking må føle det ubehagelig at styrkeforholdet er så likt

  6. Nå vil mange dyrke sin egen mat. Dette er de fem mest populære plantene