Over ett tonn kokain beslaglagt i politiaksjon mot nettverk fra Balkan

Over ett tonn kokain og to millioner euro i kontanter har blitt beslaglagt i en verdensomfattende politiaksjon mot et nettverk fra Balkan.

Publisert: Publisert:

Narkotika og to millioner euro ble beslaglagt i stor politiaksjon. Foto: HANDOUT / X80001

 • NTB-DPA

Nettverket er mistenkt for å ha fraktet narkotika fra Sør-Amerika til Europa i fjor og i år ved å bruke privatfly. De skal også ha smuglet heroin til Macao og Hongkong med skip, heter det i en uttalelse fra Europol torsdag.

Totalt har 16 personer blitt arrestert i saken. To av dem som ifølge Europol er sentrale medlemmer av nettverket, er blitt pågrepet i Sveits og i Kroatia. Det har også vært pågripelser i Tsjekkia, Serbia og Hongkong.

I mai ble 600 kilo kokain beslaglagt i Basel i Sveits, ifølge landets politi. I tillegg ble 421 kilo beslaglagt i Hongkong. Ifølge Europol kom det ulovlige rusmiddelet fra samme nettverk.

To millioner euro i kontanter – tilsvarende over 19 millioner norske kroner – og varer som luksusbiler og dyre klokker til en verdi av en million euro, har også blitt beslaglagt under ransaking. Kontantene og varene ble beslaglagt i Kroatia, Tsjekkia, Serbia, Slovenia og Sveits.

Kroatisk politi startet etterforskningen mot nettverket i starten av 2018. USA narkotikamyndighet har også vært involvert, i tillegg til nevnte Europol.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Dette huset satte prisrekord i Sola

 2. Nordmenn kan måtte holde avstand til hverandre i årevis. Junna (21) tror vi ubevisst vil begynne å bryte koronareglene

 3. – Lojale, men ikke underdanige

 4. Brann i hjullaster på Vigrestad

 5. Eiganestunnelen er åpen igjen

 6. Demonstrasjoner over hele USA – Det hvite hus stengt

 1. Narkotika
 2. Europa
 3. Krim
 4. Europol