Uavklart motiv for skyteepisode der åtte ble drept i USA

Politiet jobber fortsatt med å finne ut hva som ligger bak en skyteepisoden der åtte mennesker ble drept på et FedEx-anlegg i Indianapolis i USA.

Det globale transportselskapet FedEx bekrefter at noen av deres ansatte er blant de drepte. Over 4.000 jobber på anlegget i Indianapolis.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:
Politiet opplyser at åtte personer ble drept i en skyteepisode ved et FedEx-anlegg i byen Indianapolis sent torsdag. Gjerningsmannen tok deretter sitt eget liv.
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

I tillegg til de drepte, ble flere personer skadd. Fem personer ble brakt til sykehus, én av dem med kritiske skader, opplyser politiets talskvinne Genae Cook. Ytterligere to personer fikk behandling på stedet, men kunne deretter reise hjem.

Politiet har opplyst at gjerningsmannen tok sitt eget liv. Da politiet ankom stedet, pågikk skytingen fortsatt, ifølge Cook.

– Betjentene responderte, gikk inn og gjorde jobben sin. Mange av dem bearbeider dette, for det er et syn ingen burde se, sier hun.

Gjerningsmannen er ikke foreløpig ikke identifisert, og politiet har ikke sagt om han var ansatt ved anlegget.

– Vi jobber fortsatt for å finne ut hva som er årsaken til denne hendelsen, forteller Cook.

Erklært døde på stedet

Alle de drepte ble funnet nær FedEx-anlegget, som ligger ved flyplassen i Indianapolis.

– Vi har funnet åtte personer med skuddskader. De åtte ble erklært døde på stedet, sier hun.

Familiemedlemmer av personer som jobber i FedEx, har samlet seg på et hotell rundt halvannen kilometer fra der skytingen skjedde, skriver New York Times.

Skytingen skjedde rundt 23.30 torsdag kveld lokal tid, ifølge avisen Indianapolis Star.

– Etter å ha hørt skuddene, så jeg en person på bakken. Heldigvis var jeg langt nok unna til at gjerningsmannen ikke så meg, sier vitnet Timothy Boillat, som jobber i FedEx, til WISH-TV.

– Tragisk

– FedEx er klar over den tragiske skytingen ved anlegget vårt nær Indianapolis-flyplassen, skriver selskapet i en uttalelse.

De bekrefter at noen av deres ansatte er blant de drepte. Over 4.000 jobber på anlegget i Indianapolis.

Hendelsen er den siste i en rekke skyteepisoder med flere drepte i USA i vår. I mars ble ti personer drept i en dagligvarebutikk i Colorado, åtte personer ble drept i angrep på massasjesteder i Georgia, og fem personer ble drept i en kontorbygning i California.

USAs president Joe Biden varslet tidligere i april flere innstramminger i reguleringen av visse typer skytevåpen i USA.

Publisert: