Trump-støttespiller saksøker Twitter for over 2 milliarder

Republikaner og Trump-tilhenger Devin Nunes går til sak mot Twitter og flere kontoer på det sosiale mediet, med anklager om ærekrenkelse og uaktsomhet.

Trump-fan og leder av etterretningskomiteen i Representantenes hus Devin Nunes saksøker Twitter for over 250 millioner dollar, som tilsvarer mer enn 2,1 milliarder kroner. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Til sammen vil republikaneren fra California ha oppreising på mer enn 250 millioner dollar, som tilsvarer over 2,1 milliarder kroner i dagens valutakurs.

Blant de saksøkte er to anonyme Twitter-kontoer: «Devin Nunes' mom» og «Devin Nunes' Cow».

Nunes er en profilert republikaner, sterk motstander av Russland-granskingen og leder av etterretningskomiteen i Representantenes hus.

Søksmålet anfører at Twitter har «bevisst tillatt og tjent penger på innhold som er klart fornærmende, hatefullt og ærekrenkende.»

§ 230 i kommunikasjonsdekretloven i USA gir internett-tjenester immunitet fra ansvar for materiale som er lagt inn av brukere.

Søksmålet anklager videre Twitter for å sensurere vekk synspunkter tjenesten ikke er enig i. Nunes mener også Twitter driver med såkalt «shadow-banning» av konservative politikere, som innebærer at en bruker får legge ut innlegg og kommentarer og kan se dem selv, men at ingen andre kan se noe av det den gjeldende personen skriver.

Twitter har nektet for at det driver med denne praksisen, selv om flere konservative politikere, inkludert president Donald Trump, ikke er overbevist av de forsikringene.

Publisert:
  1. Amerikansk politikk
  2. Donald Trump
  3. Twitter

Mest lest akkurat nå

  1. Boligbrann på Stokka

  2. Nå går Viking for medalje: – Vi er ikke redde for å si det

  3. Startet tilbud de savnet selv: – Kjemperespons

  4. 38-åring erkjenner de faktiske forholdene

  5. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

  6. Lager butikk av plasten i havet