Støtten til Merkels parti og sosialdemokratene øker blant tyske velgere

Støtten til Tysklands kristendemokratiske partier og sosialdemokratiske SPD har økt etter at regjeringsforhandlingene brøt sammen.

Publisert: Publisert:

Tysklands statsminister Angela Merkel og partiet hennes har problemer med å finne regjeringspartnere, men får økt oppslutning på en meningsmåling. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix

Det viser en meningsmåling som er publisert i Bild am Sonntag og som er utført av Emnid. Ifølge målingen får høyrepartiet til statsminister Angela Merkel CDU og søsterpartiet CSU til sammen 33 prosent av stemmene, en økning på 2 prosentpoeng siden målingen i forrige uke. Sosialdemokratiske SPD får 22 prosents oppslutning, en økning på 1 prosentpoeng. Ved valget i september fikk CDU/CSU 33 prosent og SPD 20 prosent.

Meningsmålingen tolkes som en oppmuntring for Merkel og de andre lederne i CDU som søndag møtes for å diskutere veien videre etter at regjeringsforhandlingene med Fridemokratene og De grønne brøt sammen.

Merkel har sagt at hun foretrekker nyvalg framfor å danne en mindretallsregjering. Tidligere har SPD avvist å gå inn i en ny storkoalisjon med kristendemokratene, men den vanskelige parlamentariske situasjonen har satt SPD-leder Martin Schulz under sterkt press.

Meningsmålingen tyder på at flere tyske velgere liker ideen om en ny storkoalisjon.

Publisert:

Les også

  1. Flyktningkrisen innhentet Merkel

  2. Politisk kaos svekker Tysklands posisjon

  3. Tyske nasjonalister leder over Merkels parti

Mest lest akkurat nå

  1. Barnehage­ansatt i Stavanger testet negativt på korona på andre test

  2. Kvernevik: Mann i 40-årene pågrepet etter å ha truet nabo

  3. Slik blir høstens skole­hverdag på barne­skole, ungdoms­skole og videre­gående skole

  4. – 1. mars tok ekskona mi, Janne, livet sitt. Knappe to uker etter kom korona­pandemien

  5. På vei til byen på hjemmelaget flåte

  6. Koronasmitte på Fjord Line-båt

  1. Angela Merkel