Hetebølgen «Lucifer» herjer i Europa

Hetebølgen som herjer i Sør- og Øst-Europa har så langt ført til dødsfall i Romania, Polen og i Italia. 

Italienske myndigheter har sendt ut risikovarsel til 26 byer, inkludert Venezia og Roma, der mange av fontenene har blitt slått av på grunn av langvarig tørke. Her kjøler en kvinne seg ned i fontenen på Piazza del Popolo i Roma denne uka.
  • Dag Kjørholt
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Mange er brakt til sykehus for behandling av solstikk og andre varmerelaterte skader. Også neste uke ventes det temperaturer rundt 40 grader mange steder.

Italienske myndigheter har sendt ut risikovarsel til 26 byer, inkludert Venezia og Roma, der mange av fontenene er stengt grunnet langvarig tørke.

En kvinne mistet natt til lørdag livet da bilen hun satt i ble tatt av et skred bestående av vann og gjørme i nærheten av skistedet Cortina d'Ampezzo i Dolomittene nordøst i Italia.

I den italienske hovedstadens Bioparco fikk tigrene store ispinner å leske seg med i varmen denne uka da det ble målt 38 varmegrader. Foto: Giorgio Onorati / ANSA via AP / NTB scanpix

I den italienske hovedstadens Bioparco fikk tigrene store ispinner å leske seg med i varmen denne uka da det ble målt 38 varmegrader i byen.

Uffizi-galleriet i Firenze måtte stenge midlertidig fredag ​da klimaanlegget brøt sammen.

Varmen har også ført til skogbranner flere steder i Italia. To personer har mistet livet på grunn av flammene, én i Abruzzo-regionen sentralt i landet og én nær byen Matera i sør. Også på Balkan er det glohett, og i Albania forsøker 300 brannmenn å få kontroll over 75 skogbranner som sprer seg raskt i varmen.

Publisert: