Brende: – Blodbadet i Aleppo må stanse

Utenriksminister Børge Brende (H) håper avtalen om evakuering fra Øst-Aleppo kan bidra til å stanse grusomhetene i byen.

Publisert: Publisert:

Utenriksminister Børge Brende håper avtalen om evakuering fra øst-Aleppo kan bidra til å stanse grusomhetene i byen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Utenriksminister Brende mener rapportene om regelrette henrettelser av både sivile og hjelpearbeidere det siste døgnet gir grunn til dyp bekymring.

– Blodbadet i Aleppo må stanse, sier Brende, etter at FN har rapportert om at flere titalls menn, kvinner og barn de siste dagene skal ha blitt henrettet på gatene eller i sine hjem. Sivile skal også ha blitt utsatt for grove overgrep og tortur.

Både opprørsgrupper og Russland har bekreftet tirsdag at det har blitt inngått en avtale om evakuering fra Øst-Aleppo.Bildet er tatt samme dag av sivile på flukt i byen Foto: Abdalrhman Ismail/ REUTERS/ NTBscanpix Foto: ABDALRHMAN ISMAIL / X03740

Både opprørsgrupper og Russland har bekreftet at det har blitt inngått en avtale om evakuering fra Øst-Aleppo.

– Jeg håper at meldingene om at partene skal ha inngått en avtale om evakuering av sivile og opprørere fra Øst-Aleppo kan bidra til å stanse grusomhetene, sier Brende.

Borgerkrigen i Syria er nå inne i sitt sjette år. Krigen har ført til at over 13,5 millioner mennesker er i nød, i tillegg til millioner av syrere på flukt.

– Det å terrorisere sivilbefolkningen, og hindre at de får livsnødvendig humanitær hjelp, kan ansees som krigsforbrytelser. Det er avgjørende at drap og andre overgrep nå dokumenteres slik at de ansvarlige kan straffeforfølges i fremtiden. Den syriske befolkningen trenger beskyttelse og politiske løsninger på konflikten, ikke mer død og nød, sier Brende. (©NTB)

Publisert:
  1. Syria
  2. Syriakrigen
  3. Børge Brende