Fem drept i påkjørsel i tysk gågate

Fem mennesker – blant dem en ni uker gammel baby – ble drept og mange skadd da en bil kjørte inn i en gågate i tyske Trier. Bilføreren er pågrepet.

Politi og redningstjenester på plass i Trier, der flere mennesker ble drept da en raste gjennom en gågate. Bilføreren er pågrepet. Foto: Harald Tittel / DPA / AP / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:

Store deler av Trier sentrum ble sperret av etter hendelsen som kostet flere mennesker livet. Foto: DPA / AP / NTB

Brannmannskap på plass i gågaten der mange mennesker ble påkjørt tirsdag ettermiddag: Foto: Harald Tittel / DPA / AP / NTB

Det er pyntet til jul i gågaten. Tirsdag kveld er politi og brannfolk fortsatt på stedet. Foto: Harald Tittel / DPA / AP / NTB

Folk har tent lys til minne om ofrene og de skadde etter påkjørselen i Trier i Tyskland tirsdag. Foto: Oliver Dietze / DPA via AP / AP

Det er foreløpig ikke kjent hva som er motivet for handlingen, men det er ikke tegn til at det var politisk motivert.

Det var i 14-tiden tirsdag ettermiddag at en bil raste gjennom den bilfrie delen av sentrum i byen Trier.

I alt fem personer ble drept og ytterligere 14 ble såret i påkjørselen. Flere har alvorlige skader. Vitner til hendelsen har fortalt nyhetsbyrået DPA at de så folk bli kastet opp i luften.

Ukjent motiv

Føreren av bilen, en 51 år gammel tysk mann fra området, ble pågrepet på stedet, ifølge politiet. Han var den eneste i bilen.

Påtalemyndigheten har til nyhetsbyrået AFP uttalt at den pågrepne kan ha psykiske problemer, samt at han var påvirket av alkohol.

– Jeg kan ikke forstå hvordan noen kan få for seg å kjøre en SUV gjennom byen og drepe folk, sa ordfører Wolfram Leibe på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Spedbarn drept

Politiet opplyste første at en ni måneder gammel baby ble drept i hendelsen, men publiserte senere en pressemelding der det opplyses at spedbarnet var en en ni uker gammel jente.

Moren til spedbarnet får behandling på sykehus, mens barnets 45 år gamle far er blant de døde. Deres 18 måneder gamle sønn får også behandling på sykehus.

I tillegg ble en 73 år gammel kvinne, en kvinne på 52 år og en kvinne på 25 år drept i påkjørselsen.

Politiet har understreket at ingen opplysninger tyder på noen vedvarende fare.

Delstatspolitiet i Rheinland-Pfalz har bedt folk la være å spre spekulasjoner om hva som er hendt og avvente bekreftede opplysninger fra politiet.

Regjeringen: – Sjokkerende

– Det som har skjedd i Trier, er sjokkerende. Tankene våre går til de dødes pårørende, de mange skadde og alle dem som jobber med å ta hånd om de berørte, sier Steffen Seibert, talsmann for regjeringen i Berlin.

Trier har rundt 110.000 innbyggere og ligger rundt 20 mil vest for Frankfurt, nær grensa til Luxembourg.

Mer enn hundre personer samlet seg tirsdag kveld ved katedralen i Trier for å be for ofrene og deres familier.

Politiet har gått ut og bedt om at folk unngår spekulasjoner. Foto: NTB

Publisert:
  1. Tyskland

Mest lest akkurat nå

  1. 32 nye personer smittet på Nord-Jæren

  2. Berit Elise Pedersen var på ferie i Italia og lurte på hva hun skulle bruke livet til. Så reiste hun hjem, sa opp jobben og startet egen bedrift

  3. Stor oversikt: Her ble folk i Stavanger og Sandnes korona­smittet i april

  4. – Det er godt å vite at klubben er i trygge hender

  5. 101 smittetilfeller knyttes til russefeiringen

  6. Boblende start på ute­livet: – Helt fan­tastisk!