Australsk landsby nærmest utslettet etter skogbrann

Det er ikke mye igjen av den lille landsbyen Balmoral sørvest for Sydney, ifølge lederen av den australske delstaten New South Wales.

Stillbilde fra New South Wales-brannvesenet viser slokkingsarbeid ved en bolig i Blackheath søndag. En annen landsby i delstaten skal ha blitt nesten helt ødelagt av flammene.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Skremmende bilder av utbrente hjem før jul vises på TV og sosiale medier i Australia fra blant Balmoral, et eksempel på hvor fort og ille det kan gå når flammene tar tak.

Det bor rundt 400 personer i landsbyen, som ligger omtrent 12 mil sørvest for Sydney. Det var rundt 150 boliger der, og det er usikkert hvor mange som er totalt ødelagt av brannen i helga.

Delstatsminister Gladys Berejiklian i New South Wales sier at de katastrofale brannforholdene i delstaten nærmest har jevnet Balmoral med jorden.

– Jeg løp mot bilen, men hagen brant allerede, og oppkjørselen brant og veien brant, så jeg innså at jeg ikke kunne evakuere, sa Steve Harrison, som bor i Balmoral, til ABC.

Han gjemte seg i et lite, brannsikkert rom, som han hadde bygget dagen i forveien, og ventet der i halvannen time, til brannstormen hadde passert.

Brannvesenet i delstaten New South Wales oppdaterer kontinuerlig på Twitter med nye branner og brannfarevarsler, i det som synes å være en nærmest umulig jobb å stanse. Veier er nå stengt for å blant annet å rydde unna trær som har falt i veibanen og for å sikre trygg ferdsel.

Publisert: