Kincade-brannen i California kan ta måneder å slukke

Skogbrannen nord i California har vokst enda mer det siste døgnet, og dekker nå over 300 kvadratkilometer. Brannvesenet tror det vil ta ti dager å få kontroll.

Kincade-brannen i Jimtown i Sonoma i California. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Jim Keefauver måtte evakuere hjemmet sitt i helga og sover på Røde Kors' midlertidige senter i Sonoma i Santa Rosa. Foto: John Burgess / The Press Democrat / AP / NTB scanpix
Stephanie LaFranchi (th) og Ashley LaFranchi går over ruinene av familiens ranch Oak Ridge Angus i Calistoga i California mandag etter at Kincade-brannen har totalskadd den i helga. Foto: Noah Berger / AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Mandag kveld kom en talsperson for Cal Fire, brannvesenet i California, med siste oppdatering på situasjonen i delstaten i USA. Skogbrannfaren er svært høy og en stor skogbrann herjer i vinregionen Sonoma. Den såkalte Kincade-brannen nord i California spredte seg mandag, tross innsatsen for å få bukt med flammene, og dekker nå over 300 kvadratkilometer, altså over 300.000 mål.

Andelen som er under kontroll har økt fra 5 til 15 prosent fra søndag kveld, men det er ventet kraftig vind tirsdag og onsdag. Brannvesenet tror de vil ha kontroll på spredningen av brannen rundt nesten fredag – om ti dager – og sier mandag kveld at det vil ta ukevis, om ikke måneder før de har klart å slukke brannen helt.

Det var noe bedrede vindforhold på dagen mandag som gjorde at mannskapene fikk litt mer kontroll, men dette er ventet å snu igjen tirsdag. Det er derfor utstedt nye evakueringsordrer for innbyggere øst i Sonoma, i tillegg til de som allerede er beordret til å forlate hjemmene sine.

Over 90.000 bygninger er fremdeles i fare, så langt er 123 bygninger, av dem 57 boliger, ødelagt i brannen, mens 20 bygg, av dem 12 boliger, har fått skader. Nærmere 4.400 brannfolk er i arbeid bare med denne ene brannen.

Publisert:
  1. USA
  2. Brann
  3. California

Mest lest akkurat nå

  1. Ap-politiker dømt til fengsel for grovt bedrageri

  2. Vaaland Dampbakeri flytter etter over 30 år: – Gleder meg til å begynne her

  3. Sparte på strømmen, men Lyse fikk aldri målingene: – Mangelen på informasjon er under enhver kritikk

  4. VG: Kongen har forkjølelsessymptomer og er sykmeldt de neste dagene

  5. Fukt- og råteskader på boliger bygget i 2012. Nå går huseierne til sak mot Jadarhus

  6. Kortvarig tomatlukke for «Geggi»