Skuffelse i Pakistan etter USAs beslutning om å stanse militærstøtte

Pakistan uttrykker skuffelse over Trump-administrasjonens beslutning om å holde tilbake militærstøtte til landet.

Talsmann for det pakistanske forsvaret, Asif Ghafoor, sier at Pakistan fortsatt ønsker et samarbeid med USA, men uten å gå på akkord med landets nasjonale interesser. Foto: Anjum Naveed / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– USAs beslutning tjener verken innsatsen mot terror eller forsøket på å skape varig fred i regionen, sier Nuzhat Sadiq, som leder utenrikskomiteen i det pakistanske senatet.

Hun viser til at Pakistan «alltid har spilt en viktig rolle i krigen mot terror» og framholder at bortfallet av den amerikanske støtten skader forholdet mellom USA og Pakistan.

Utenriksdepartementet i Washington kom torsdag med en uttalelse der det heter at Pakistan ikke tar grep mot Taliban-krigere som angriper amerikanske soldater i nabolandet Afghanistan. Den militære bistanden vil derfor bli holdt tilbake inntil Pakistan iverksetter tiltak mot Taliban og Haqqani-nettverket, ifølge departementet.

President Donald Trump kom nylig med harde utfall mot Pakistan, som han mener gjør for lite i kampen mot terror. I en Twitter-melding første nyttårsdag truet han med å kutte støtten til Pakistan.

Tidligere har amerikanerne besluttet å holde tilbake 225 millioner dollar som Pakistan bruker til å kjøpe militært utstyrt fra USA.

En kilde i den amerikanske regjeringen sier det nå i tillegg kan bli aktuelt å stanse støtte tilsvarende 1,9 milliarder dollar.

Publisert:
  1. Donald Trump
  2. USA
  3. Pakistan

Mest lest akkurat nå

  1. Trafikale problemer flere steder i distriktet

  2. A-krimsenteret med storaksjon mot budbilbransjen

  3. En Sirdal-familie på fire kan få 12.000 kroner til å dekke strømregningen

  4. Fjerner populær gaveordning på kort varsel

  5. Innkaller til hastemøte om høye strømpriser

  6. Over en halv million husstander mister TV2