Venezuelas hær blokkerer nødhjelp

Venezuelanske regjeringssoldater blokkerer en grenseovergang til Colombia, der opposisjonen i landet skulle frakte inn nødhjelp.

Politifolk vokter den colombianske sida av Tienditas-brua, mens venezuelanske soldater har sperret av den andre sida av brua. Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Venezuelas president Nicolás Maduro hevder at nødhjelpsforsendelsen bare er en forsmak på det han omtaler som en USA-ledet invasjon og fastholder at ingen slipper inn.

Onsdag sperret soldater fra regjeringshæren Tienditas-brua mellom Cucuta i Colombia og Urena i Venezuela. Sperringen besto av en stor tankbil og en konteiner.

Nødhjelpen er organisert av Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó, som utropte seg selv til midlertidig president 23. januar. Han advarte på forhånd regjeringsstyrkene mot å blokkere forsendelsen.

Guaidó hevder at rundt 300.000 venezuelanere står i fare for å dø dersom ikke nødhjelpen slippes inn.

Nyhetsbyrået Reuters meldte tirsdag at USA har sendt mat og medisiner som Guaidó vil forsøke å frakte over grensa ved Cucuta. Lignende forsøk vil også bli gjort ved grenseoverganger andre steder i landet, ifølge en amerikansk tjenestemann som ikke ønsket å bli navngitt.

Publisert:
 1. Venezuela
 2. Nicolás Maduro
 3. Nødhjelp
 4. Konflikt

Mest lest akkurat nå

 1. Blankt nei til 110-grense i Ryfast

 2. Mistet lappen i trafikkontroll på Ganddal

 3. Fishglobe har bygd ny «kule» for oppdrettslaks

 4. Se hvor det kan komme nye hytte­felt

 5. Bør jeg ta influensavaksinen selv om jeg er frisk til vanlig og 33 år?

 6. Politiet: Båt funnet i Tokagjelet der tre personer er savnet