Demokrater negative til angivelig kompromissforslag fra Trump

Trump vil lørdag trolig foreslå midlertidig beskyttelse for unge innvandrere mot at grensemuren bygges. Men demokrater er allerede avvisende til forslaget.

Publisert: Publisert:

President Donald Trump vil trolig tilby demokratene et kompromiss for å få bygget grensemuren mot Mexico. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener
Denne artikkelen er over ett år gammel

Den demokratiske senatoren Richard Durbin sier forslaget er uakseptabelt og at det ikke vil godkjennes i Senatet, hvor republikanerne har et lite flertall.

Ifølge Washington Post vil Trump lørdag kveld foreslå at unge innvandrere midlertidig beskyttes fra å bli sendt ut av landet, med andre ord en midlertidig stans i hans forsøk på å avslutte det såkalte DACA-programmet.

Opp mot 800.000 ungdommer har hittil vært beskyttet av det føderale programmet Deferred Action for Childhood Arrivals, kjent som DACA, som ble innført av president Barack Obama. Ordningen tillater dem å bli i landet og studere eller arbeide i fornybare toårsperioder, men uten mulighet til statsborgerskap.

Pågående budsjettkrangel

Trump håper kompromisset vil presse demokratene til å godta hans krav om 5,7 milliarder dollar til bygging av den omstridte grensemuren mot Mexico, ifølge Washington Post.

Presidenten har nektet å godta ethvert budsjettforslag som ikke inneholder midler til muren. Budsjettkrangelen har ført til den lengste nedstengningen av statsapparatet i USAs historie.

Det kan imidlertid virke som Trumps angivelige forslag ikke vil føre til en løsning. Også tidligere har demokratene avvist lignende forslag.

Kunngjøring lørdag kveld

Både Durbin og andre demokrater har uttalt at de ikke vil holde samtaler om budsjettet før nedstengningen avsluttes. Siden 22. desember har 800.000 statlig ansatte gått uten lønn som følge av nedstengningen.

Trump har varslet at han vil komme med en stor kunngjøring som omhandler «den humanitære krisen» ved USAs sørlige grense og nedstengningen.

Kunngjøringen fra Trump finner sted lørdag kveld klokken 22 norsk tid.

Publisert: