Amerikansk magasin: Weinstein betalte for modells taushet

Harvey Weinstein betalte for å bringe en italiensk modell til taushet etter at påtalemyndigheten unnlot å tiltale ham, ifølge The New Yorker.

Harvey Weinstein betalte for å bringe en italiensk modell til taushet etter at påtalemyndigheten hadde besluttet å ikke anklage ham, ifølge The New Yorker. Foto: AP / Michael Sohn / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Magasinet skriver at filmmogulen betalte 1 million dollar for å få henne til å legge anklagene om at han hadde tafset på henne til side. På 90-tallet betalte broren hans andre som også anklaget ham fra sin private bankkonto, skrev bladet tirsdag.

Ambra Battilana Gutierrez forteller at hun undertegnet en avtale før hun visste at Weinstein var anklaget for flere tilfeller av seksuell trakassering og overgrep. Men hun følte seg presset til å signere avtalen.

– Jeg forsto nesten ikke engang hva jeg gjorde med alle de papirene. Jeg var veldig disorientert. Engelsken min var veldig dårlig. Alle ordene i avtalen var veldig vanskelig å forstå. Jeg antar at jeg ikke engang nå forstår alt, sier hun.

Hun husket at Weinsteins advokat som satt på den andre siden av bordet skalv synlig da hun tok opp pennen.

– Jeg så at han skalv og jeg skjønte hvor viktig dette var. Men jeg tenkte på at jeg måtte hjelpe moren og broren min og på hvordan livet mitt ble ødelagt, og jeg gjorde det. I det øyeblikket jeg gjorde det, følte jeg egentlig at det var galt, sier hun.

Weinsteins advokater Blair Berk og Ben Brafman sa i en uttalelse til bladet at på grunn av den pågående etterforskningen ville det være upassende å svare på enkeltdetaljene i artikkelen.

– Det er nok å si at Hr. Weinstein sterkt protesterer mot enhver antydning om at hans oppførsel har vært i strid med loven. Vær sikker på at vi vil reagere på en enhver juridisk arena, når det er påkrevd, og fullt ut forventer at Hr. Weinstein vil seire mot enhver påstand om lovbrudd, heter det i en uttalelse fra hans advokater.

Publisert: