Fem nye pågrepet i forbindelse med Marokko-drapene

Marokkanske myndigheter har pågrepet fem nye i forbindelse med drapene på de skandinaviske kvinnene ved Imlil, opplyser landets antiterrorsjef mandag.

Publisert: Publisert:

Marokkanske myndigheter har pågrepet fem nye i forbindelse med drapene på de skandinaviske kvinnene i Imlil, opplyser landets antiterrorsjef mandag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Pågripelsene ble gjort i flere byer i landet. Totalt er 18 nå pågrepet, sier etterforskningsleder Abdelhak Khiam.

Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept i et turområde nær landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember.

Avhør

Fire av de pågrepne mistenkes for å ha utført drapene på de skandinaviske kvinnene. Ifølge politiet var det nå siktede Abderrahmane Khayali som ble pågrepet først, få timer etter drapene og som et resultat av vitneavhør og gjennomgang av overvåkingsvideoer.

I avhør skal han ha pekt ut Younes Ouaziad, Abdessamad Ijoud og Rachid Aftati, og de tre ble pågrepet på en buss som skulle fra Marrakech til Agadir.

Sverget troskap til IS

Mennene har lagt ut en video på nettet der de sverger troskap til ekstremistgruppen IS. Marokkansk politi sier de fire mennene var ute etter å drepe turister, men mener det er tilfeldig at akkurat de to kvinnene ble valgt.

Senere ble ytterligere ni pågrepet for sine «angivelige bånd til gjerningsmennenes terrorhandling».

Rystet Marokko og Norge

Drapene har rystet både Norge og Marokko. En rekke minnestunder og minneseremonier har den siste uken blitt holdt i både Oslo, Bø, samt flere steder Marokko, deriblant ved den danske og norske ambassaden i landet og i storbyen Marrakech.

Fredag var kistene med de to på vei fra Casablanca i Marokko til København i Danmark.

Publisert:

Marokko-drapene

  1. Ankesaken etter drapet av Maren Ueland fortsetter onsdag

  2. De drapsdømte i Marokko anker

  3. Kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte kommer

  4. Drapene i Marokko: De etterlatte lever godt med at avgjørelsen lar vente på seg

  5. Dom vil trolig falle i Marokko-rettssaken i dag

  6. Maren Uelands familie krever erstatning likevel

  1. Marokko-drapene