Sør-Korea: Kim går med på nytt møte med Trump

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har gått med på å holde et nytt toppmøte med USAs president Donald Trump, ifølge Sør-Korea. Tid og sted er fortsatt ukjent.

USAs utenriksminister har vært på sitt fjerde besøk hos Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Bildet er tatt under et tidligere besøk. Foto: AP / NTB scanpix.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

USAs utenriksminister Mike Pompeo har fortalt at han er blitt enig med Kim om å holde et nytt toppmøte så snart som mulig, opplyser Sør-Koreas presidentkontor.

De to partene er dessuten enige om å fortsette samtalene for å finne et konkret sted og tidspunkt for møtet, heter det i meldingen, som kom etter at Pompeo møtte Sør-Koreas president Moon Jae-in tidligere søndag.

Pompeo dro rett til Seoul etter å ha vært på sitt fjerde besøk i Nord-Korea. Etter den korte visitten i Pyongyang søndag konstaterte han at han er fornøyd med dialogen om atomnedrustning.

– Vi fortsetter å gjøre fremskritt med avtalene som ble gjort under møtet i Singapore, skriver Pompeo på Twitter etter å ha reist videre til Sør-Koreas hovedstad Seoul.

– Takk for at dere tok imot meg og teamet mitt, fortsetter han.

Pompeo dro til Pyongyang fra Tokyo, etter å ha møtt Japans statsminister Shinzo Abe. Her lovet han at USA ikke vil drive med alenegang i samtalene med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Publisert:
 1. FNs sikkerhetsråd
 2. Nord-Korea
 3. Donald Trump
 4. USA
 5. Kim Jong-un

Mest lest akkurat nå

 1. Når kommer vinteren, egentlig?

 2. De åpnet nytt hotell, så kom koronaen. Nå dobler de igjen

 3. Store endringer i koronaregimet: Dette er de nye reglene

 4. – Gjester tar med seg piknikkurv og blir hele dagen

 5. Bedrifter får tredoblede strømregninger, men ingen hjelp fra regjeringen

 6. Vurderer kabelferje i stedet for bru til Vassøy