Avisoppslag om sviktende iPhone-salg skaper uro

Meldinger om kutt i Apples telefonproduksjon skapte panikk blant teknologiganter. Også aksjekursene på Wall Street er rammet.

Meldinger om kutt i Apples telefonproduksjon skapte panikk blant teknologiganter og bidro til en nedgang på 3 prosent i aksjekursene på Wall Street. Foto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Apple-kursen gikk ned 4 prosent mens Facebook, Amazon, Netflix og Adobe alle gikk ned med over 5 prosent da Wall Street stengte mandag ettermiddag lokal tid.

De røde tallene fra teknologigigantene bidro til nedgang på aksjekursene på Wall Street. Den teknologiorienterte Nasdaq-børsen gikk ned 3 prosent, Dow Jones-indeksen med 1,6 og den bredere S&P-indeksen med 1,7.

Nedgangen kommer etter et oppslag i Wall Street Journal (WSJ) om et angivelig kutt i iPhone-produksjonen, noe som har skapt stor uro blant investorer i teknologikjempene. Mange har valgt å selge seg ut. Ifølge WSJ er det spesielt Apples XR-modell, som har vært i butikkene siden begynnelsen av oktober, som har skuffende lav etterspørsel.

Apples aksjekurs nådde 3. oktober det høyeste nivået noensinne, på 232 dollar. Ved stengetid mandag amerikansk tid lå kursen på under 186 dollar. Dermed har 20 prosent av verdien forsvunnet på under to måneder. Forskjellen er på 242 milliarder dollar eller 2051 milliarder kroner.

Nedgangen kommer også etter en uke med konflikt mellom USA og Kina i APEC-møtet, der USAs visepresident Mike Pence og Kinas president Xi Jinping havnet i en verbal disputt. Den uforutsigbare situasjonen mellom de to landene, som er i en handelskrig, har skapt ustabilitet og usikkerhet i børsmarkedet.

Mer om telefoner:

Les også

  1. Apple og Samsung bøtelegges for å gjøre mobiltelefonene tregere

  2. Apple lanserte nye telefoner og smartklokke med nye helsefunksjoner

  3. Mobilbetaling er bare første steg før mange nye banktjenester

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Økt smitte i regionen: - Begrens antall nærkontakter

  2. Hillevågtunnelen stengt

  3. Det forlatte alpe­paradiset Ischgl sliter med skammen og ryktet. Én turist­gruppe vil de ikke ha til­bake

  4. Sirdal-rådmann: - Unngå fester på tvers av hyttene

  5. Før syntes de at bilene var stygge. Nå eier de 60–70 gamle Saaber.

  6. Brann-spiss på vei til Sandnes Ulf