Dødstallet stiger etter turistbåtforlis i Thailand

37 omkomne er tatt i land etter at en turistbåt kantret utenfor ferieøya Phuket i Thailand torsdag. 18 personer er fortsatt savnet, opplyser politiet.

Publisert: Publisert:

Turister som har blitt reddet opp fra sjøen, blir tatt hånd om av redningsarbeidere. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Bildet er frigitt av thailandsk politi og viser turister som har blitt reddet opp på land på øya Phuket sør i Thailand. Foto: Thailand Royal Police via AP / NTB scanpix

Søket etter de savnede ble fredag morgen gjenopptatt etter å ha vært midlertidig innstilt som følge av storm og grov sjø gjennom natten.

Båten som kantret, hadde 105 personer om bord. 93 var turister, hovedsakelig fra Kina. Det var også elleve besetningsmedlemmer og én turguide om bord.

Fredag ettermiddag opplyser myndighetene at de har funnet minst 37 omkomne, de fleste av dem flytende med redningsvester flere kilometer unna der turistbåten kantret.

Minst tolv personer får behandling på sykehus, og flere er fortsatt savnet.

Omkomne i båten

Marineoffiser Charoenpol Kumrasri sa fredag morgen at de ennå hadde håp om å finne overlevende i selve båtvraket, som ligger 30 meter under vann. Om lag 30 dykkere jobbet fredag med å gjennomsøke båten.

– Jeg antar at noen er fanget inne i båten, men jeg håper noen av dem har overlevd, uttalte Phukets guvernør Norapat Plodthong, som har erklært området som en krisesone.

Istedenfor å finne overlevende, opplyste imidlertid dykkerne senere på dagen at de hadde observert flere døde flytende inne i skroget til den kantrede båten.

Nordmenn ikke berørt

I tillegg til dykkerne er det satt inn helikoptre og flere fiskebåter i søket etter de savnede.

Båten kantret nær øya Koh Hei sør for Phuket. Den var da på vei tilbake til øya etter at turistene hadde dykket ved det populære snorkleområdet Koh Racha.

– Vi har ingen indikasjoner på at nordmenn er berørt, sa pressekontakt Ingrid Kvammen Ekker i Utenriksdepartementet til NTB fredag morgen.

Også en annen turistbåt kantret i nærheten av Phuket torsdag. Båten hadde 39 kinesiske og europeiske turister om bord, skriver avisa The Phuket News. Fra denne båten ble alle reddet, ifølge politiet.

Publisert: