Fem pågrepet i razzia mot prodemokratisk avis i Hongkong

Politiet raidet lokalene til den prodemokratiske avisen Apple Daily i Hongkong torsdag morgen. Fem ledere i avisa ble pågrepet, blant dem sjefredaktør Ryan Law.

Fem personer ble pågrepet, blant dem sjefredaktør Ryan Law, da politiet raidet den prodemokratiske avisa Apple Daily i Hongkong torsdag. De er alle siktet etter Kinas nasjonale sikkerhetslov for Hongkong.
  • NTB-AP-AFP
Publisert: Publisert:

De fem er pågrepet og siktet etter Kinas nasjonale sikkerhetslov for Hongkong. De anklages for å konspirere med «et fremmed land eller andre eksterne elementer for å sette den nasjonale sikkerheten i fare», heter det fra politihold.

En politikilde bekrefter til AFP at alle fem var ledere fra Next Digital, eierselskapet til avisa. Det er Apple Daily selv som opplyser at Law er blant de pågrepne.

Apple Daily strømmet direktebilder fra politiaksjonen på Facebook. Der kunne man se betjenter sperre av lokalet.

Pågripelsen er den siste i en rekke inngrep mot den populære tabloidavisa, som har støttet opp om demokratibevegelsen i Hongkong.

Det er den andre razziaen mot avisa og eierselskapet i løpet av det siste året. I august i år ble ti personer, blant dem den kjente mediemogulen Jimmy Lai, pågrepet i en politiaksjon. Alle ble siktet for brudd på sikkerhetsloven, samt for andre lovbrudd.

Avisa eies av Lai gjennom medieselskapet Next Digital. 72-åringen sitter for tiden fengslet for ulovlige protester i 2019, da det var massedemonstrasjoner for demokrati.

Publisert:
  1. Hongkong
  2. Demokrati
  3. Journalistikk

Mest lest akkurat nå

  1. Politiet: «Flere meldinger om trær som har veltet, gjenstander fra hus som rives av i vinden og båter som har slitt seg»

  2. Kjedet seg på skolen - kom i kontakt med 10-åring og ba om nakenbilder

  3. Geir Olsen fra Rogaland trenger ny jobb. På CV-en: Hindre regjeringskriser og rydde undertøyet til Trine Skei Grande

  4. – Politiet hadde ikke tid til å komme

  5. Ingve Bøe i ekstase - ekstra fornøyd med én spiller

  6. Viking-tilskuer utestengt etter rasistiske rop mot Glimt-spiller