Amerikansk rapport: – Nord-Korea kan utstyre raketter med atomstridshoder

Nord-Korea har utviklet små kjernefysiske stridshoder som kan monteres på landets raketter, ifølge en analyse fra USAs militære etterretningstjeneste (DIA).

Nord-Koreas evne til å slå til mot USA kan være større enn tidligere antatt, ifølge amerikansk etterretning. Bildet, datert 28. juli, er utgitt av nordkoreanske myndigheter og viser det som skal være prøveoppskyting av en interkontinental rakett. Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Nord-Korea har startet produksjon av små kjernefysiske stridshoder som kan monteres på landets eksisterende raketter, konkluderer DIA i sin analyse, som The Washington Post har fått tilgang til deler av.

I sin årlige rapport som ble lagt fram tirsdag, konkluderer det japanske forsvarsdepartementet med at det samme kan være tilfelle. I den japanske rapporten heter det at «det er mulig at Nord-Korea har klart å framstille miniatyriserte kjernefysiske våpen og har utviklet atomstridshoder».

Det er bare to uker siden The Washington Post siterte en annen analyse fra DIA på at Nord-Korea allerede neste år kan nå byer i USA med raketter som kan utstyres med atomstridshode. Den analysen var i samsvar med det som også sørkoreansk etterretning har hevdet.

Tidligere har amerikansk etterretning anslått at det vil ta minst tre år før Nord-Korea kan utvikle interkontinentale raketter som kan nå mål i USA. Det skal være de siste rakettoppskytingene som har fått DIA til å endre sine konklusjoner. DIA konstaterer at landet har kommet lenger i utviklingen enn tidligere antatt.

I en analyse fra USA i forrige måned het det at Nord-Korea kan ha opp til 60 kjernefysiske våpen i sitt arsenal, dobbelt så mange som det uavhengige eksperter tidligere har antatt.

Verken DIA eller sjef for de amerikanske etterretningstjenestene, Daniel Coats, vil kommentere saken.

Les også

 1. Trump med krass advarsel til Nord-Korea

 2. Japans statsminister under hardt press

 3. Kina stanser store deler av handelen med Nord-Korea

 4. Sikkerhetsrådet skjerper sanksjonene mot Nord-Korea

Publisert:
 1. Nord-Korea
 2. Våpen
 3. USA

Mest lest akkurat nå

 1. Når kommer vinteren, egentlig?

 2. Brann i bil på verksted ga full utrykning til Sandnes sentrum

 3. Leger ved sykehuset slår alarm: 21 personer alvorlig skadd på elsparkesykkel de siste to årene

 4. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

 5. Turen på elsparkesykkel endte på legevakten for Malin (22)

 6. De åpnet nytt hotell, så kom koronaen. Nå dobler de igjen