Kine fra Sola forberedt på orkanen

Kine Risa (16) fra Sola er utvekslingselev i Florida i USA. Den tropiske stormen Isaac nærmere seg, og skolen hun går på er stengt.

Publisert: Publisert:

Kine Risa (16) og de andre elevene i St. Petersburg i Florida måtte forlate skolen som forbereder seg på orkan. Foto: Foto: Privat

  • Dag-Henrik Fosse
    Økonomijournalist
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Den varslede stormen Isaac er på vei til den amerikanske østkysten. Når stormen treffer det amerikanske fastlandet, er det ventet at den har økt til orkan.

Orkanvarsel

— Foreløpig har vi ikke merket så mye til uværet, selv om det har regnet en god del og blåser her, sier Kine Risa til Aftenbladet på telefon fra Florida. Hun er utvekslingsstudent i Florida. Det virker som New Orleans i Louisiana vil rammes kraftigere enn sørlige deler av Florida, sier hun.

Les også

Obama erklærer unntakstilstand i Louisiana

Vinden er så langt vanlig «Stavanger-vind», og mildere enn den opprinnelige værmeldingen, sier 16-åringen.

Det er utstedt orkanvarsel for de sørvestlige områdene av delstaten, og det er ventet at den vil treffe Florida med en vind på 170 km i timen i midten av denne uken.

Kine Risa er til vanlig elev ved Vågen videregående skole i Sandnes, der hun går på dramalinjen. Dette året går hun andre året på en highschool i Florida-byen St. Petersburg, nær Tampa bukten, ikke så langt fra storbyen Tampa.

Skolen stengt

— Jeg har alltid hatt lyst til å ta dette året i USA, forteller Kine Risa. Det er noe spesielt med USA, sier hun og legger til at det var mer tilfeldigheter som førte henne til Florida.

Skolen er nå stengt fordi man vil være på den sikre siden, og være forberedt på det kraftige uværet uten at menneskeliv settes i fare.

Floridas guvernør Rick Scott har erklært unntakstilstand i den amerikanske staten i påvente av den tropiske stormen Isaac.

Stormen har allerede tatt liv. Mer enn 10 personer omkom da stormen feide over Haiti denne helgen, og tre personer er savnet i nabolandet Den Dominikanske Republikk.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  2. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

  3. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

  4. Mangemillionær fra Stavanger impulskjøpte sørlandshytte til 19 millioner: - Jeg likte det jeg så

  5. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

  6. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen