London, Los Angeles og Paris varsler forbud mot bensin- og dieselbiler

Ordførerne i Paris, London, Los Angeles, København og flere andre byer rundt om i verden lover å forby bensin- og dieselbiler i store deler av byene innen 2030.

Ordførerkonferansen i Paris samlet mandag de politiske lederne i en rekke metropoler. Fra venstre Quito-ordfører Mauricio Rodas, Cape Town-ordfører Patricia de Lille, Tokyo-guvernør Yuriko Koike, Los Angeles-ordfører Eric Garcett, Paris-ordfører Anne Hidalgo, New York-ordfører Michael Bloomberg, Barcelona-ordfører Ada Colau og Milano-ordfører Giuseppe Sala. Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Noen byer går enda raskere fram for å redusere utslipp, og mandagens kunngjøring fra en rekke storbyer er et forsøk på å oppmuntre andre til å gjøre det samme.

Ordførerne lover etter et møte i Paris at de «i økende grad skal skrinlegge forbrenningsmotorer» for å gjøre byene renere og mer støyfrie.

I tillegg til ordførerne i London, Paris og Los Angeles stiller Mexico by, Seattle, Barcelona, Vancouver, Milano, Quito, Cape Town og Auckland seg bak garantien.

Siden USAs president Donald Trump kunngjorde at han trekker landet ut av Parisavtalen, har politikere i USA og andre land i økende grad tatt initiativ for å redusere klimautslipp på lokalt plan.

Publisert:
 1. Paris
 2. Los Angeles
 3. London
 4. København
 5. Klimautslipp

Mest lest akkurat nå

 1. Ombo uten strøm i tre timer

 2. Gjesdal-ordføreren har fått ny kreftbeskjed: – Et hardt slag i mellomgulvet

 3. Kjørte på elsparkesyklist i fotgjengerfelt – får beholde førerkortet

 4. – Derfor smalt det godt på mange treninger

 5. «Regjeringen er villig til å gjøre hva som helst for å bekjempe strømkrisa – bortsett fra det som virker»

 6. Viking har signert ny spiller