Maduro hevder han har hærens støtte i Venezuela

Venezuelas president Nicolás Maduro sier han har fått forsikring fra landets øverste militære ledere om at de støtter ham.

Soldater ved flybasen La Carlota i Caracas. Foto: AP/NTB scanpix
  • NTB-AP-AFP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Stålnerver! Jeg har snakket med militærlederne og de har overfor meg bekreftet sin fullstendige lojalitet til folket, grunnloven og fedrelandet, skriver Maduro på Twitter tirsdag.

Han tar til orde for at folket må gå ut i gatene og sikre «fredens seier».

– Vi skal vinne!, skriver Maduro.

Twitter-meldingen ble publisert etter at opposisjonsleder Juan Guaidó nok en gang oppfordret hæren til å stille seg på hans side.

Guaidó publiserte tidligere tirsdag en video av seg selv, omgitt av det som ser ut til å være flere tungt bevæpnede soldater, nær den militære flybasen La Carlota i hovedstaden Caracas.

Det er også kommet meldinger om at det er hørt skuddveksling i hovedstaden, men det foreligger ingen ytterligere detaljer om det.

Guaidó, i verv av å være nasjonalforsamlingens leder, utropte seg selv til president i januar, begrunnet med at nasjonalforsamlingen anser gjenvalget av Maduro i fjor som ugyldig.

USA har gjentatte ganger sendt ut støtteerklæringer til Guaidó. Landet anser Guaidó for å være Venezuelas rettmessige leder, selv om Maduro har kontrollen.

Publisert: