Navalnyjs fly har landet i Tyskland

Flyet med den kritisk syke russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj landet lørdag morgen i Berlin.

  • NTB-AFP-DPA
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Flyet landet på Tegel-flyplassen i Berlin kort tid før klokken 9 lørdag morgen. Navalnyj skal få behandling på det velrenommerte Charité-sykehuset.

– Uten deres støtte hadde vi ikke kunnet tatt ham med oss, skriver Navalnyjs kone, Julia, i en melding til opposisjonslederens støttespillere.

– Kampen for Aleksejs liv og helse har bare begynt, skriver talspersonen Kira Jarmysj.

Livstruende syk

Aleksej Navalnyj, som er en av president Vladimir Putins argeste kritikere, har siden torsdag ligget livstruende syk og i koma etter det som kan være en forgiftning.

Støttespillerne hans mener han må ha fått i seg gift da han drakk en kopp te på flyplassen i byen Tomsk i Sibir før han satte seg på flyet til Moskva lørdag morgen.

Et tysk ambulansefly har stått klart på flyplassen i byen Omsk i Sibir siden fredag. Russiske myndigheter ville først ikke la Navalnyj reise, og begrunnet det med at helsetilstanden hans var for dårlig.

Anklager legene

Navalnyjs personlige lege, Anastasia Vasiljeva, sa i et intervju fredag at hun trodde myndighetene har forsøkt å holde ham igjen lenge nok til at giften hun mener han er gitt, skulle forsvinne helt fra blodomløpet og bli umulig å identifisere, skriver New York Times.

Sykehuset i Omsk sier imidlertid at testresultater ikke støtter opp om det.

Et tysk legeteam fikk etter hvert undersøkt ham og konkludert med at tilstanden hans var god nok til at han kan flyttes.

Publisert: