Bloomberg: USA og Kina enige om handelsavtale

USA og Kina har «i prinsippet» blitt enige om en ny handelsavtale, og den mangler nå bare president Donald Trumps underskrift, melder nettstedet Bloomberg.

USAs president Donald Trump, som møtte sin kinesiske motpart Xi Jinping på G-20-møtet i Japan, uttalte torsdag at en handelsavtale er like rundt hjørnet.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Nettstedet siterer kilder som har blitt orientert om planene.

Trumps handelsrådgivere skulle ifølge Bloomberg News' kilder møte presidenten klokken 20.30 norsk tid for å drøfte avtalen.

En talsperson for Det hvite hus vil ikke kommentere saken overfor nettstedet.

Tidligere torsdag skrev Trump på Twitter at en handelsavtale mellom USA og Kina er nært forestående. Det fikk kursene på verdens børser til å sprette i været.

– Nærmer oss VELDIG en STOR AVTALE med Kina. De vil ha den, og det vil vi også, skrev presidenten.

Handelskrigen mellom verdens to største økonomier har pågått i mange måneder. Men utsendinger fra begge land har drevet intense forhandlinger den siste tiden for å få en løsning på konflikten før USA etter planen skal innføre nye tollsatser på kinesiske varer førstkommende søndag.

Det er ikke klart hva en ny avtale eventuelt innebærer, men Wall Street Journal melder at USA har tilbudt seg å avlyse de nye tollsatsene og kutte toll på kinesiske varer for 360 milliarder dollar i bytte mot innrømmelser fra kinesisk side.

USA har krevd at Kina kjøper store mengder amerikanske landbruksprodukter, gjør mer for å beskytte amerikansk teknologi og åpner opp finanssektoren.

<p></p>

Publisert: