57 politifolk i Buffalo slutter i protest

De 57 betjentene trekker seg fra politiets beredskapsgruppe på grunn av hendelsen der to politimenn i Buffalo i New York dyttet en 75 år gammel mann i bakken.

Publisert: Publisert:

Et bilde fra videoen som viser hvordan 75 år gamle Martin Gugino ble dyttet av politiet i Buffalo i delstaten New York. Foto: Mike Desmond / WBFO / AP / NTB scanpix

  • NTB

Politibetjentene slutter ikke i jobben, men trekker seg fra beredskapsgruppen i protest mot behandlingen deres to kollegaer har fått, Det skriver CNN.

Hendelsen torsdag ble filmet av en reporter fra den lokale radiostasjonen WBFO. Mot slutten av en av en demonstrasjon mot rasisme og politivold går en eldre, hvit mann bort til politifolkene, tilsynelatende for å prate. En av politifolkene dytter ham med en batong og en annen med hånden, og mannen faller bakover og slår hodet i bakken.

De to politibetjentene ble suspendert etter hendelsen.

– 57 trekker seg i avsky på grunn av behandlingen to av deres kollegaer fikk. De gjorde bare det de fikk ordre om, sier John Evans i Buffalos politiorganisasjon til kanalen WGRZ.

75 år gamle Martin Gugino er nå innlagt på sykehus, og tilstanden er alvorlig, men stabil. Lokale myndigheter opplyser at han er bevisst og at de håper han blir helt bra igjen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Mangemillionær fra Stavanger impulskjøpte sørlandshytte til 19 millioner: - Jeg likte det jeg så

  2. 26 flere smittetilfeller

  3. Kjøpte bolig med parkerings­plass, men plassen var felles. Nå er Stavanger-megler felt for brudd på god meglerskikk

  4. Trump tjuvstartet 4. juli-feiringen med mørk og splittende tale

  5. Spania-guide Tore Kåstad inntar jærstrendene

  6. Tyskland kriminaliserer «upskirting»

  1. Donald Trump
  2. Politivold