Danmark starter kontroll av reisende fra Sverige

Danmark gjeninnfører tirsdag midlertidig grensekontroll av reisende fra Sverige etter flere voldsepisoder i København som svensker mistenkes å stå bak.

De neste seks månedene kan reisende over Öresund-brua fra Sverige til Danmark bli kontrollert. Danske myndigheter vil gjenoppta grensekontrollen tirsdag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Blant episodene er bombeattentatet mot et skattekontor i København i august, som flere svenske menn er siktet for å ha stått bak.

– Vi går målrettet etter den organiserte kriminaliteten. Målet er at vanlige reisende skal påvirkes minst mulig av grensekontrollen, opplyser politidirektør Lene Frank i Rigspolitiet.

Grensekontrollen skal foreløpig vare i seks måneder og skal skje på Øresund-brua mellom København og Malmö. Også reisende som ankommer med ferje til Rønne, Helsingør, Frederikshavn og Grenaa kan bli kontrollert og bedt om å legitimere seg.

Kontrollen vil være basert på stikkprøver. Hvor ofte det blir kontroll, vil avhenge av det aktuelle etterretningsbildet og lokale forhold og trafikkmønstre, ifølge Frank.

Danmark varslet Sverige og EU-kommisjonen i oktober om tiltaket, som innføres for å hindre kriminelle bander i å bevege seg fritt over grensene.

Publisert:
  1. Sverige
  2. Danmark
  3. Grensekontroll

Mest lest akkurat nå

  1. Som å bli truffet av markedsavdelingens ømme julegodstog

  2. Advarer mot svært glatte veier

  3. Snøvær skaper problemer på Stavanger lufthavn, Sola: – Vi fikk ingen informasjon

  4. Fjerner populær gaveordning på kort varsel

  5. Halvannet år etter at Konrad Åsnes (18) brakk nakken i en stupeulykke i Godalen, ble stupebrettet fjernet

  6. Butikkene reklamerer med trygg levering helt hjem. Men blir varene levert på en lovlig måte?