Klimademonstranter sperret deler av sentrale London

I et forsøk på å tvinge regjeringen til å gjøre mer for å stoppe klimaendringene, sperret demonstranter flere større gater i London mandag ettermiddag.

Demonstranter sitter på bakken og hindrer trafikken på Parliament Square under klimademonstrasjonen i London. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Klimademonstranter med et banner med påskriften «We can change» under demonstrasjonen i London mandag 15. april. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix
En klimademonstrant sykler ved Marble Arc og tilbyr gratis sykkeltur til barn i London. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Klimaaktivistene sperret Waterloo Bridge, Marble Arch og Oxford Circus i den britiske hovedstaden. Det var klimaaktivistorganisasjonen Extinction Rebellion som sto bak demonstrasjonen.

Organisasjonen holdt mandag også protester i storbyer verden over, som i Berlin, Madrid, Lausanne og Melbourne.

I London sperret mer enn 1.000 demonstranter Waterloo Bridge og la ut trær og potteplanter for å hindre trafikken. Demonstrantene knuste også vinduer på London-kontoret til oljegiganten Shell, og skrev «Shell kills», samt «skam» og «løgn» på utsiden av bygget.

Organisasjonen Extinction Rebellion ble startet i Storbritannia for fem måneder siden. Organisasjonen bruker ikkevoldelig sivil ulydighet til å fremme sitt budskap. Målet er å presse regjeringer i flere land og andre mektige institusjoner til å erklære unntakstilstand for klimaet.

I London deltok flere barnefamilier i demonstrasjonene, og klimaaktivistene hadde plakater med budskap som «We have no planet B» og «rebel for life».

Ifølge arrangørene vil det være klimademonstrasjoner i London i minst én uke fremover.

Publisert:
  1. Klimaendringer
  2. London
  3. Klima

Mest lest akkurat nå

  1. Risa tapte anbud og mente vinneren skulle avvises

  2. Falske eposter utgir seg for å være fra Helsenorge

  3. – Julebordsesongen er nå avlyst

  4. Denne salaten fra Jæren er levert fra opp­dretts­laks på land

  5. Lønnen foreslås å øke med 45.000 kroner i en jafs. SV-lederen sier blankt nei. Ap går inn for lønnsfrys.

  6. Politiet fant over 15 kilo amfetamin på to adresser i Stavanger